Naar Center Parcs Park Allgäu met kinderen

0
354

Ben je op zoek naar een vakantiepark voor een onvergetelijke vakantie met de kinderen? Op 800 kilometer van Utrecht, in Zuid-Duitsland, ligt Center Parcs Park Allgäu. Center Parcs Park Allgäu is een kindvriendelijk, groen vakantiepark in het mooie Duitse natuur.

Op Center Parcs Park Allgäu met kinderen is van alles te doen! Van avontuurlijke outdoor activiteiten tot uren speelplezier in de speeltuinen. Natuurlijk mag een middag vol zwemplezier in de Aquamundo niet ontbreken! Geniet van elkaar, de natuur en van de vele faciliteiten op het park! Wij zijn hier geweest en delen graag onze ervaring.

Center Parcs Park Allgäu is heel leuk voor een vakantie, maar je kunt ook hier een tussenstop maken op doorreis naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat hebben wij gedaan!

Wat is er te doen op Center Parcs Park Allgäu met kinderen?

Op dit groene en autovrije vakantiepark is van alles te doen voor het hele gezin. Jong en oud vervelen zich geen moment tijdens de vakantie in Duitsland. Om te beginnen staan de vakantieparken van Center Parcs natuurlijk bekend om het subtropische zwemparadijs, de Aquamundo. Dit zwemparadijs vindt je ook op Center Parcs Park Allgäu.

Het zwemparadijs bestaat uit een groot golfslagbad, een kinderplayground, verschillende jacuzzi’s, een buitenbad, een razendsnelle wildwaterbaan en verschillende glijbanen. De wildwaterbaan bij Center Parcs Park Allgäu is zelfs de langste van alle Center Parcs parken!

De Aquamundo is zoals je mag verwachten van een subtropisch zwemparadijs bij Center Parcs. Wij vonden vooral ook de andere activiteiten geweldig. Het meest opvallend vonden wij het mega grote klimparcours met zipline die je buiten vindt. Dat is een avontuur op zich. Het is nog veel groter dan op de foto hieronder.

Groot klimparcours met zipline bij Center Parcs

Na een ochtend vol zwemplezier is het tijd om de andere activiteiten op het park te ontdekken. Zowel indoor als outdoor is er van alles te beleven. In de grote indoorspeelruimte vindt je een geweldig mooie indoor minigolfbaan, een bowlingbaan, gave klimmuur, bungee trampoline en een arcade speelhal. De kinderen maken hier al snel nieuwe vakantievriendjes. Maar ook buiten is van alles te beleven. De allerkleinste vakantiegangers kunnen niet wachten om de dieren te ontmoeten bij de kinderboerderij. Onderweg hiernaartoe loop je langs een van de vele speeltuinen. Deze moeten natuurlijk even uitgetest worden.

Veel speelmogelijkheden voor jong en oud bij Center Parcs Allgäu

Wat heel leuk is, is het meertje op dit vakantiepark. Hier worden veel activiteiten georganiseerd, maar je kunt bijvoorbeeld ook varen (fietsen) in een politieboot, of een bootje met een ander thema. Heel erg leuk!

Wat we ook bijzonder vonden: kinderen kunnen zelfs zelf rijden in hun eigen happer of terreinwagen! Hoe bijzonder is dat! Vanaf 9 jaar mogen kinderen zelf ‘happeren’ en anders gaat er een volwassene mee.

Bagger arena voor kinderen bij Center Parcs AllgäuNa een dag vol activiteiten heb je vast trek gekregen. Verspreid op het park heb je de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Kies je voor een pizza bij de pizzeria of een patatje bij de snackbar? Heb je zin om lekker te tafelen? Op het vakantiepark vindt je ook verschillende restaurants waar je lekker aan kunt schuiven. Eigenlijk vind je alles wat je nodig hebt in de Marketdome. De Marketdome is het centrum van het vakantiepark. Zie het eigenlijk als een groot winkelcentrum. Je vindt hier een grote supermarkt, een indoorspeelparadijs, eet- en drink gelegenheden en leuke winkeltjes.

Er is zoveel te doen op Center Parcs Park Allgäu dat we niet eens alles kunnen opnoemen. Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is op het vakantiepark? Klik hier voor alle activiteiten en faciliteiten.

Blijf slapen op Center Parcs Park Allgäu

Op Center Parcs Park Allgäu slaap je in een van de luxe, nieuwe cottages. Deze cottages liggen verscholen midden in de natuur. Doordat de cottages gebouwd zijn met natuurlijke elementen vallen ze weg in de omgeving. Tijdens jouw vakantie verblijf je in een van de 1000 huisjes. Met 1000 huisjes is Center Parcs Park Allgäu een groot park.

Vakantiehuisjes bij Center Parcs Allgäu

Center Parcs Park Allgäu heeft verschillende typen accommodaties, van ‘standaard’ tot ‘superluxe’. Wij hadden een VIP-cottage en met name de supergrote badkamer met bubbelbad maakte veel indruk! De bedden waren lang en lagen heerlijk.

Badkamer in onze VIP-cottage.

Er zijn kleine bungalows, maar ook voor groepen van 12 personen. De huisjes zijn stuk voor stuk voorzien van alle nodige faciliteiten die je mag verwachten in dit soort huisjes. 

Wil je ultiem genieten tijdens de vakantie in Duitsland? Kies dan voor een wellnesscottages. Als de kinderen op bed liggen, is het tijd om even lekker te genieten van een ontspanmoment. 

Ons huisje bij Vakantiepark Allgäu.
Ons huisje op Park Allgäu. Verrassend ruim en we hebben de buren niet gehoord (we hadden wel buren).

Ontdek hier meer over de verschillende cottages op Center Parcs Park Allgäu.

Autovrij park, honden toegestaan

Honden zijn welkom op dit vakantiepark, maar je mag ze niet meenemen naar de restaurants of de binnenactiviteiten. Je hebt ook een overdekt buitenterras, hier kun je wel zitten met de hond(en).

Er zijn grote parkeerterreinen net buiten het vakantiepark waar je de auto moet neerzetten. Omdat de afstanden om te lopen wat groter kunnen zijn, afhankelijk van je accommodatie, zijn er ook veel ‘golfkarretjes’ (E-car) die je kunt huren. Daar wordt op dit Center Parcs park veel gebruik van gemaakt. Dus geen auto’s, wel ‘golfkarretjes’ op de weg. Ook zijn er toch nog wel genoeg auto’s te zien in verband met het in- en uitladen. Toen wij er waren had je dagelijks wisselingen van gasten in de huisjes.

Center Parcs Allgäu, moet je een e-car / golfkarretje huren?

Wat is er te doen in de omgeving?

Zowel op het park als in de directe omgeving is van alles te doen. Zoek het avontuur op in de natuur van Zuid-Duitsland. Allgäu staat namelijk bekend om de prachtige heuvelachtige omgeving.

Kinderen hoeven eigenlijk helemaal niet van Center Parcs Allgäu af, want hier is zoveel te doen. Maar wil je ook nog iets anders doen, dan is het 

Leuke dorpjes
Met name Wangen im Allgäu vonden wij een heel gezellig dorp op nog geen half uur rijden. Hele leuke winkels, een leuke sfeer en fijne terrasjes.
Lindau aan de Bodensee is ook een aanrader om te bezoeken. Er zijn nog veel meer leuke dorpjes in de buurt.

Wangen im Allgäu
Wangen im Allgäu

Liechtenstein
Wil je wat verder rijden? Vanaf Center Parcs Allgäu kun je in ruim een uur tijd naar Liechtenstein rijden. Dit piepkleine landje (dwergstaat) is toch leuk om toe te voegen aan landen waar je geweest bent. Je kunt naar Vaduz, de hoofdstad (gezellig en niet groot), het kasteel hier in de hoogte (toen wij er waren werd het verbouwd), of je kunt een stuk verderop een prachtige bergmeertje bezoeken, zoals de Stausee Steg. Hier kun je heerlijk wandelen, maar het is geen zwemmeer.

Sportieve activiteiten
Wandelliefhebbers kunnen niet wachten om de wandelschoenen aan te trekken. Maar ook met de kinderen kan je goed wandelen in de directe omgeving van het park. Wandel naar een hoger punt en roetsj met de rodelbaan naar beneden. In de buurt van Center Parcs Park Allgäu vind je ook een aantal leuke bergdorpjes. Huur een mountainbike en ga op ontdekking in de omgeving.

Wil je graag de omgeving ontdekken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag bij de receptie om mogelijkheden! Ze helpen je graag aan een leuk uitstapje voor het hele gezin!

Tarieven en beschikbaarheid bij Center Parcs Park Allgäu

Wil je meer inspiratie opdoen voor een vakantie met kinderen in Duitsland? Ontdek hier de kindvriendelijke bestemmingen voor een autovakantie in Duitsland met de kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.