Kindvriendelijke campings aan het Gardameer: onze tips!

0
876

Op zoek naar kindvriendelijke campings aan het Gardameer in Italië? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het Gardameer is natuurlijk een klassieker onder de familiebestemmingen voor een zomervakantie in Italië en onze bloggers komen er dan ook graag. Wij zochten voor je uit wat de beste kindvriendelijke campings aan het Gardameer zijn en delen onze tips in dit artikel. 

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie aan het Gardameer

Over een vakantie aan het Gardameer

Zoals gezegd is een familievakantie aan het Gardameer ontzettend populair. Het Gardameer ligt grofweg gezegd tussen Milaan en Venetië, in de uitlopers van de Alpen. In het noorden wordt het Gardameer omringd door steile bergen. Naarmate je verder naar het zuiden gaat, wordt het heuvelachtiger en kom je in een glooiender landschap terecht.

Op en rondom het Gardameer zijn talloze activiteiten voor kinderen en voor tieners, van watersporten tot het bezoeken van historische steden en charmante dorpjes. De grootste plaatsen aan het Gardameer zijn Riva del Garda in het noorden en Peschiera del Garda in het zuiden. 

Handig om te weten: in de zomer is het behoorlijk druk aan het Gardameer. Zelfs zo druk dat het soms onmogelijk is om een parkeerplaats te vinden wanneer je er met de auto op uit trekt. Wil je populaire plaatsen bezoeken aan het Gardameer? Ga dan vroeg (voor 10 uur er zijn) of neem de boot die over het meer vaart. 

Monte Baldo aan het Gardameer
Monte Baldo aan het Gardameer
Kindvriendelijke campings aan het Gardameer
Zonsondergang aan het Gardameer

Kindvriendelijke campings aan het Gardameer: een overzicht

Er zijn talloze kindvriendelijke campings aan het Gardameer. Ons advies is om te kiezen voor een camping op loopafstand van het Gardameer. De meeste kindvriendelijke campings aan het Gardameer zijn relatief groot, dus zo kun je toch af en toe even aan de drukte op de camping ontsnappen. Alle campings hebben uiteraard een of meerdere zwembaden en talloze andere voorzieningen voor kinderen.

Boek je kindvriendelijke camping aan het Gardameer ruim van tevoren, zodat je niet achter het net vist komende zomer.

Dit zijn onze favoriete websites om te boeken:

Kindvriendelijke camping aan het Gardameer
Krantje lezen in de ochtendzon!

Camping Del Garda Village

Camping Del Garda Village is een glamping camping, oftewel een camping waar allerlei accommodaties worden verhuurd en kamperen met eigen kampeermiddel niet kan. Het is een luxe vakantiepark. De camping ligt op 5 minuten lopen van het meer en vlakbij Peschiera del Garda. 

Voor de kinderen zijn er twee verschillende zwembaden, een speeltuin en speelruimte. Er is een ijskraam, pizzarestaurant en je kunt er fietsen huren. Wifi is gratis beschikbaar. Het is een middelgrote camping met 383 plekken. Wat voor Gardameerse begrippen redelijk overzichtelijk is.

Saskia verbleef met haar gezin bij Camping Del Garda Village, je leest hier haar uitgebreide verslag

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Camping Del Garda Village. 

kindvriendelijke campings gardameer
Camping del Garda Village

Camping Bella Italia

Camping Bella Italia in Peschiera is met 2020 plaatsen de grootste camping aan het Gardameer. De camping staat al jarenlang bekend als een uitstekende kindvriendelijke camping aan het Gardameer, ook erg geliefd bij Nederlanders. Het park ligt in een bosrijke omgeving en heeft talloze schaduwrijke plekken. Vanaf de camping loop je zo het strand van het Gardameer op. Je kunt hier met je eigen kampeermiddel terecht of een accommodatie huren. 

Op Camping Bella Italia vind je een groot aquapark met vijf grote zwembaden, glijbanen, kinderzones en een waterpaddenstoel. Er zijn onder meer een ijssalon, een speelzaal, verschillende restaurants en een bar. 

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Camping Bella Italia. 

Camping Fossalta

Ben je op zoek naar een iets kleinere en rustigere kindvriendelijke camping aan het Gardameer, dan is Camping Fossalta in Lazise een aanrader. Deze camping heeft 302 plaatsen en het zwembad sluit in de middag tussen 13 -15 uur voor de nodige rustmomenten. Het park ligt op loopafstand van het meer en heeft een klein kiezelstrandje aan het water.

Op de camping is een ruim openluchtzwembad met een kleuterbadje. Er is een animatieprogramma voor de kinderen. Broodjes haal je af bij de campingwinkel en een ijsje halen je kids bij de snackbar op het terrein. 

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Camping Fossalta. 

Altominicio Family Park

Altominicio Family Park is een grote camping op zeven kilometer van het Gardameer en erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er is een groot zwembadcomplex met een speciaal zwembad voor de jonge kids. Ook is er een animatieprogramma, een minidisco en een miniclubruimte met oppas voor de kleine kinderen. Deze camping heeft alleen stacaravans te huur, je kunt er dus niet met een eigen kampeermiddel terecht. Met 793 plaatsen is het een middelgrote kindvriendelijke camping aan het Gardameer. 

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Altominicio Family Park. 

Camping Cisano

Camping Cisano heeft 460 plekken en ligt pal aan het Gardameer, tussen Bardolino, Garda en Lazise. Het 700 meter lange privéstrand heeft twee zwemstijgers en is een ideale plek om dus naar het strand te gaan. Er zijn verschillende zwembaden, evenals een outdoor fitnesspark, een speelpiratenschip en een uitgebreid animatieprogramma. Op deze camping kun je prima terecht met je eigen kampeermiddel. 

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Camping Cisano. 

Camping Piani di Clodia

Camping Piani di Clodia staat bekend om zijn grote aantal zwembaden, het zijn er maar liefst zeven, voorzien van acht glijbanen. Het Gardameer zelf ligt op een paar minuten lopen van de camping vandaan. De camping heeft 1409 plaatsen en je kunt er zowel accommodaties huren als met je eigen kampeermiddel terecht. Ook het beroemde Caneva Aquapark ligt op loopafstand van Camping Piana di Clodia.

Bekijk hier de beschikbaarheid, prijzen en verschillende opties van Camping Piani di Clodia. 

Nog meer kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Dit was onze selectie van kindvriendelijke campings aan het Gardameer, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bekijk de opties via de volgende websites:

Andere kindvriendelijke campings in Italië

Wil je toch liever naar een andere vakantiebestemming in Italië? Of je vakantie met het gezin aan het Gardameer combineren met een andere bestemming in Italië? Dan zijn de volgende blogs wellicht ook leuk voor je om te lezen:

 

Wat te doen met kinderen aan het Gardameer?

De opties voor uitstapjes zijn eindeloos en geheel afhankelijk van de interesses van jou en je gezin. Wij kunnen je de volgende uitstapjes in ieder geval aanraden:

  • De oude binnenstad van Peschiera
  • Sirmione: het beroemdste plaatsje aan het Gardameer
  • Met de stoeltjeslift de Monte Baldo op
  • Breng een bezoek aan Verona
  • Gardaland en LEGOLAND Waterpark
Uitstapje vanaf je kindvriendelijke camping aan het Gardameer: Verona
Verona

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie aan het Gardameer

Tussenstops op weg naar Italië

De afstand vanaf Utrecht naar het Gardameer is ca. 1100 kilometer, een aardige rit dus. Je kunt ervoor kiezen om in één keer te rijden, maar het is natuurlijk wel net zo relaxt om onderweg een tussenstop te maken.

Lees hier onze tips voor de leukste tussenstops op weg naar Italië. 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in Italië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je via zo’n linkje een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij een kleine commissie. Hiermee kunnen we de website draaiende houden. Dank daarvoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.