Den Helder met kinderen en tieners: onze tips!

0
26

In Den Helder is zoveel te zien en te beleven. Het heeft geheel ten onrechte niet de beste reputatie. Men noemt Den Helder vaak het einde van de wereld. Maar wij vinden deze negatieve ondertoon zeker niet terecht. Ik, Bibi, krijg een instant vakantie gevoel zodra ik de haven van Den Helder in zicht krijg. De kop van Noord Holland is zo leuk dat je er eigenlijk een hele week zou moet blijven. Lees hieronder onze avonturen in Den Helder met kinderen en laat je overtuigen.

Een verblijf naar Den Helder is te boeken bij:

De leukste musea in Den Helder met kinderen

Marine museum Den Helder

Den Helder kent meerdere musea voor kinderen. Voor kinderen en tieners zijn het Reddingsmuseum en Marinemuseum onze favorieten. Tip: Je kan een combiticket kopen en dan ben je goedkoper uit. In het Marinemuseum kan je een kijkje nemen in een echte onderzeeër. Hoe gaaf is dat! In het reddingsmuseum kan je van alles zien en ervaren. Je kan er een rondvaart bij boeken door de binnenhaven. Zeker doen. Kinderen mogen een stukje sturen. Echt heel leuk!

Blijf na het museumbezoek zeker nog even rondhangen op de scheepswerf Willemsoord. Er zitten leuke restaurantjes met terrassen aan de kade.

Fort Kijkduin wordt ook een museum genoemd, maar het is meer dan dat. Je kan er van alles te weten komen over het fort, maar er is ook een aquarium. Verder kan je in de omgeving heerlijk wandelen en ravotten in de Huisduinen. Zeker doen!

Gratis uitje: De Helderse Vallei

De Helderse Vallei Den Helder

De Helderse vallei met kinderboerderij, hertenkamp, blote voetenpad en uitkijktoren is echt helemaal gratis. Even knuffelen met de geiten. Een prachtig uitzicht over Den Helder met kinderen vanuit de uitkijktoren. Ervaar een voetmassage van het blote voetenpad. Je kan er in de omgeving ook heerlijk wandelen. Echt voldoende om je een dagje te vermaken. Tegen betaling kan je ook nog klimmen in de naastgelegen Klimvallei.

Het strand en de duinen kosten natuurlijk ook niets en zijn echt de moeite waard.

Dagje Texel

Tijdens je vakantie in Den Helder met kinderen is de Veerboot naar Texel niet te missen. Zodra je op de boot stapt en de meeuwen hoort, is de vakantie begonnen. Op Texel is zoveel te beleven, maar dat is voor een volgend blog.

Wadlopen in Den Oever

Wadlopen in Den Oever

Wist je dat je kan wadlopen op het vaste land van Noord Holland? Ja echt. De Groot Recreatie organiseert deze tochten. Laat je verrassen door deze bijzondere ervaring. Je kan er trouwens ook op zeehondensafari of garnalen vissen. Bij de boerderij van De Groot in Hippolytushoef kan je overnachten. Dus als ik je overtuigd heb van de aantrekkingskracht van de kop van Noord Holland, blijf dan een paar nachtjes.

Met de boot naar Den Helder

Kortom…. genoeg te doen in Den Helder met kinderen en omgeving. Heb je meer leuke tips voor gezinnen met kids en teens, geef ze hieronder vooral door.

Boek hier een vakantie naar Den Helder met kinderen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.