Ken je Martinhal Family Hotels & Resorts in Portugal al? Leuk voor hele familie

0
233
Martinhal Sagres zwembad

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur en dat betekent genieten van een heerlijke tijd met elkaar. In de meivakantie hebben wij al een voorproefje gehad en wat hebben we genoten. We wilden iets extra speciaals doen, iets waar iedereen – jong en oud – van kon genieten. Dus hebben we besloten om een multigeneratie vakantie te plannen, samen met opa en oma in de meivakantie. Quality time met de hele familie en het maken van herinneringen die een leven lang meegaan, dat was ons doel.

Na een lange zoektocht op internet naar een geschikt familiehotel kwamen we uit bij Martinhal Family Hotels & Resorts in het prachtige Portugal. Een hotelketen met grote accommodaties en qua voorzieningen volledig ingericht op gezinnen met kinderen. We verbleven op twee locaties. De eerste locatie in het prachtige Quinta do Lago en de tweede locatie nabij het bruisende Lissabon. Ik neem je graag mee met onze ervaringen.

Onze eerste vakantie bij Martinhal Sagres

Onze eerste kennismaking met Martinhal Family Hotels & Resorts was vorig jaar zomer. Toen verbleven we met het gezin bij Martinhal Sagres Beach Family Resort, middenin een van de mooiste natuurparken van Portugal. De ligging van het resort in Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina is adembenemend mooi. We hadden een ‘beachroom’ met een prachtig uitzicht op het strand.

multigeneratievakantie
Het zwembad van Martinhal Sagres

Het mooiste aan dit resort vond ik de combinatie van rust, ruimte en luxe. Ondanks de afgelegen ligging was er genoeg te doen voor de kinderen. Zo waren ze niet weg te slaan bij de kidsclub en mascottes Rafi en Rosita. De familiediensten van Martinhal zijn echt een uitkomst; de kinderen werden vermaakt terwijl wij even tijd voor onszelf hadden in de spa.

Bekijk hier meer info en de prijzen van Martinhal Sagres Beach Family Resort

multigeneratievakantie
Martinhal Sagres Beach Room uitzicht

Van zonnebaden in Quinta do Lago tot cultuur snuiven in Lissabon

Omdat het ons leuk leek om een relax- en zonvakantie te combineren met een citytrip, hebben we ervoor gekozen om dit jaar op twee resorts te verblijven van Martinhal, namelijk bij Martinhal Quinta do Lago en Martinhal Lisbon Oriente. Het eerste resort ligt in het luxueuze Quinta do Lago en ons tweede verblijf ligt nabij Lissabon.

Volledige ontspanning: Martinhal Quinta do Lago Family Golf Resort

Onze eerste stop was Martinhal Quinta do Lago in de Algarve. Het resort ligt midden tussen de golfbanen wat ervoor zorgt dat je omgeven wordt door een prachtige omgeving waar je de ongedwongen sfeer echt voelt. Het resort bestaat uit grotere accommodaties waar je gemakkelijk met je hele familie kan verblijven. Omdat wij in totaal met 4 volwassenen en 2 kinderen waren, verbleven wij in een 3-kamer villa, wat perfect was voor onze multigeneratie vakantie.

In tegenstelling tot Martinhal Sagres, waar we vorig jaar verbleven, is de opzet van Martinhal Quinta echt heel anders. Bij Martinhal Quinta verblijf je in luxueuze, ruime herenhuizen met meerdere slaapkamers of in een grote villa met elk een eigen tuin en zwembad. Maar natuurlijk wel met de kinderfaciliteiten en familiediensten waar Martinhal bekend om staat.

multigeneratievakantie-villa
3-kamer Villa in Martinhal Quinta do Lago

Wat ik persoonlijk heerlijk vond, was dat iedereen de mogelijkheid had om zich even terug te trekken of iets anders te gaan doen. Zo waren opa en oma aan het genieten van een potje golf, speelden de kinderen in de tuin en konden wij ontspannen bij het zwembad. Dit was echt puur genieten!

Bekijk hier meer info en de prijzen van Martinhal Quinta do Lago

Dichtbij de bruisende hoofdstad: Martinhal Lissabon Oriente

Na de ontspannende dagen in de Algarve, was het tijd voor onze volgende bestemming: Martinhal Lisbon Oriente. Het hotel ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het bruisende centrum van Lissabon in de moderne wijk Park of Nations. Ben je een liefhebber van kunst- en architectuur? Dan moet je hier echt heen, want de hele wijk hangt vol met werken van lokale artiesten.

multigeneratievakantie-lissabon
Park of Nations, Lissabon

We verbleven 3 dagen bij Martinhal Oriente in een 3-kamer appartement. Dit was echt de perfecte keuze voor onze multigeneratie vakantie. De kinderen vonden het geweldig om de interactieve musea en de Oceanário de Lisboa te bezoeken, terwijl wij genoten van de moderne kunst en architectuur die overal in de stad te vinden is.

Het authentieke centrum van Lissabon is gemakkelijk te bereiken met een taxi, waardoor je binnen een paar minuten in een hele andere omgeving bent. ’s Avonds, nadat de kinderen naar bed waren, konden we samen met opa en oma nog even nagenieten van de dag met een glas wijn in de woonkamer van ons appartement. Het voelde echt als een thuis, en we hadden alle comfort die we nodig hadden.

multigeneratievakantie-appartement
3-kamerappartement Martinhal Oriente

Wat deze vakantie zo speciaal maakte, was de mogelijkheid om samen te zijn en tegelijkertijd de ruimte te hebben om op onze eigen manier te genieten. Martinhal Family Hotels & Resorts biedt een perfecte balans tussen gezinsactiviteiten en persoonlijke ontspanning. Wij komen hier zeker nog een keer terug.

Bekijk hier meer info en de prijzen van Martinhal Lisbon Oriente

Meer lezen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.