Vakantie naar Orlando, Florida met kinderen – mijn ervaring!

0
116

Orlando, Florida, is een van die bestemmingen waar de magie in de lucht hangt. Het is de plek waar dromen werkelijkheid worden, vooral voor gezinnen met kinderen. Toen ik 11 jaar oud was, namen mijn ouders mij en mijn broer mee op een onvergetelijke reis naar Orlando. Het was een ervaring die zo uniek en speciaal was dat ik nog steeds met een glimlach terugdenk aan die tijd. Dit is een herinnering die ik altijd zal koesteren en die ik later graag met mijn eigen kinderen wil delen. Als je denkt aan Florida met kinderen, is Orlando een bestemming die je absoluut niet mag overslaan.

Vakantie naar Orlando, Florida met kinderen

Boek hier je vakantie met kinderen naar Florida:

De grote avontuur begint: van Nederland naar Florida

De reis begon met een lange vlucht vanuit Nederland naar Washington, waar we een tussenstop maakten. Voor mij als 11-jarige was de vlucht al een avontuur op zich. Het idee dat we naar een compleet ander werelddeel zouden gaan, maakte me opgewonden. Na een korte tijd in Washington, vlogen we door naar Florida. Toen we eindelijk in Orlando aankwamen, voelde het tijdsverschil als een rare ervaring. Alles voelde anders; de lucht, de geuren en de mensen. Maar ondanks de vermoeidheid was de opwinding om in Florida met kinderen te zijn, niet te onderdrukken.

Verblijven in een accommodatie Kissimmee

We verbleven in Kissimmee, een plaats net buiten de drukte van Orlando. Hier hadden we een groot, typisch Amerikaans huis gehuurd, compleet met een zwembad in de achtertuin. Het huis had vijf slaapkamers, allemaal op de begane grond, wat heel anders was dan wat we in Nederland gewend waren. Ik vond het geweldig om in zo’n groot huis te verblijven. Vooral het zwembad zorgde voor veel plezier na een lange dag in de parken. Florida met kinderen betekent ook genieten van de accommodatie, en ons verblijf in Kissimmee maakte de ervaring compleet.

Verblijven in een accommodatie Kissimmee

Een van de dingen waar ik altijd naar uitkeek, was een bezoek aan Walmart. Deze gigantische supermarkt had echt alles wat je je maar kon voorstellen. Van speelgoed tot kleding en van eten tot elektronica, alles was er. Elke keer dat we gingen, voelde het alsof ik een nieuwe ontdekking deed. Een ander hoogtepunt van onze ochtenden was het ontbijt bij Wendy’s. Ze serveerden de lekkerste wentelteefjes die ik ooit heb gehad. Het was een klein, maar bijzonder moment dat ik nooit zal vergeten. Een bezoek aan Florida met kinderen is niet compleet zonder deze typische Amerikaanse ervaringen.

Boek hier zelf zo’n verblijf in Kissimmee

Naar Walt Disney World met kinderen

Walt Disney World met kinderen

Disney World was zonder twijfel het hoogtepunt van onze reis. We bezochten verschillende parken, waaronder Magic Kingdom, Animal Kingdom en de Disney Studios. Als 11-jarige had ik nog nooit zoiets gezien. Magic Kingdom voelde echt aan als een sprookje dat tot leven kwam. Ik herinner me nog goed hoe ik met open mond naar het kasteel van Assepoester keek.

Walt Disney World Resort in Florida

Hoewel ik niet zo van spannende attracties hield, vond ik de voorstellingen geweldig. We zagen shows met muziek, dans en verhalen waarin al mijn favoriete Disney-figuren tot leven kwamen. Maar het allerleukste vond ik het om met die figuren op de foto te gaan. Mickey, Minnie, Goofy – het voelde alsof ik mijn jeugdhelden echt ontmoette. De magie van Disney World was iets dat ik niet kon bevatten, maar wat een diepe indruk op me maakte. Als je denkt aan Florida met kinderen, is Disney World een absolute must.

Andere unieke uitstapjes rondom Orlando met kinderen

Naast Disney World hebben we nog veel meer bijzondere dingen gedaan. Een van de meest indrukwekkende uitstapjes was ons bezoek aan het Kennedy Space Center van NASA. Als kind was ik al gefascineerd door de ruimte, en om raketten van dichtbij te zien, was gewoonweg adembenemend. Het voelde bijna onwerkelijk om op de plek te staan waar astronauten de ruimte in werden gelanceerd. Florida met kinderen bezoeken, betekent ook dat je de kans krijgt om educatieve en inspirerende plekken zoals NASA te ontdekken.

tocht door de swamps van Florida

We maakten ook een tocht door de swamps van Florida, waar we alligators van dichtbij konden zien. Ik vond het ontzettend spannend om door dat moerassige gebied te varen en de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Het hoogtepunt van deze tour was dat ik zelfs alligators mocht voeren. Dat was iets wat ik thuis nooit zou kunnen doen en het maakte een enorme indruk op me.

Aligator land in Florida

Daarnaast bezochten we het Daytona International Speedway, een beroemd racecircuit. Hoewel ik geen enorme racefan was, vond ik het indrukwekkend om het circuit te zien waar zoveel geschiedenis was geschreven. Natuurlijk kon een dag in Universal Studios ook niet ontbreken. Dit park was anders dan Disney, maar net zo magisch. Vooral de filmsets en attracties gebaseerd op bekende films waren voor mij een echte belevenis. Als je in Florida met kinderen bent, biedt Orlando meer dan alleen Disney; er zijn talloze avonturen te beleven.

Universal Orlando in Florida

 

Waarom deze reis voor altijd bijblijft

Deze reis naar Orlando is voor mij een van de meest bijzondere herinneringen uit mijn jeugd. Het was niet alleen de magie van de parken en de bijzondere uitstapjes die deze reis zo speciaal maakten. Het was vooral de tijd die we als gezin samen doorbrachten, ver weg van de dagelijkse routine. We hadden de kans om samen nieuwe dingen te ontdekken en avonturen te beleven. Die momenten brachten ons dichter bij elkaar en maakten deze reis onvergetelijk. Florida met kinderen bezoeken heeft ons gezin echt dichter bij elkaar gebracht.

Jesper in Florida

Wat deze ervaring nog specialer maakt, is dat ik nu, jaren later, het verlangen heb om deze reis ooit met mijn eigen kinderen te maken. Ik wil dat zij dezelfde magie en opwinding ervaren die ik als 11-jarige voelde. Orlando heeft een speciale plek in mijn hart veroverd en dat zal altijd zo blijven. Een reis naar Florida met kinderen is echt een ervaring die je hele gezin voor altijd zal bijblijven.

Florida met kinderen

Tips voor gezinnen die naar Orlando willen

Als je overweegt om met je gezin naar Orlando te gaan, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Allereerst, plan je reis goed, want er is zoveel te zien en te doen. Kies een verblijfplaats zoals Kissimmee, waar je iets buiten de drukte bent, maar toch dicht bij de parken. Neem de tijd om ook buiten de themaparken dingen te doen, zoals een bezoek aan NASA of een alligator tocht. En vergeet niet om te genieten van de kleine dingen, zoals een ontbijt bij Wendy’s of een bezoek aan Walmart. Deze reis naar Florida met kinderen zal je gezin ongetwijfeld dichter bij elkaar brengen en onvergetelijke herinneringen creëren.

Boek hier je vakantie met kinderen naar Florida:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.