De Obelink Ultra Light is de kampeerstoel die Saskia meeneemt op vakantie. Ze zoekt lichte, comfortabele campingstoelen die weinig ruimte innemen in de achterbak. En dat voor niet te veel geld. Lees in dit blog haar ervaring met deze klein opvouwbare kampeerstoelen.
Obelink Ultra Light kampeerstoelen: het hoge en lage model
Ik twijfel: ga ik voor het hoge of het lage model van de Obelink Ultra Light kampeerstoelen? Eerder hebben we een vergelijkbaar model campingstoel van een (duur) outdoormerk geprobeerd, toen maakte het qua zitcomfort weinig uit. Ik ben benieuwd hoe dat met de kampeerstoelen van Obelink is. Dus besluit ik twee hoge modellen en twee lage modellen te nemen. Een bijpassend laag kampeertafeltje maakt ons zitje compleet.
Hele kleine kampeerstoelen om mee te nemen
De Obelink Ultra Light kampeerstoel zit in een opbergzak. “Daar kan toch geen stoel inzitten?” reageren mijn kinderen als de stoelen worden bezorgd. Die reactie snap ik wel, het zijn echt kleine pakketjes. Bij het inpakken van de auto blijkt zelfs dat ik de kampeerstoelen in hun opbergzak zo onder de voorstoelen kan schuiven. Deze campingstoelen nemen nauwelijks ruimte in!
Afmetingen van de ingepakte opvouwbare kampeerstoelen:
- Hoge model: 50 x 15 x 10 cm, gewicht is 1,2 kilo.
- Lage model: 45 x 13 x 8 cm, gewicht is 990 gram.
Deze kampeerstoelen zijn zo klein en compact mee te nemen dat je ze zelfs tijdens een wandel- of fietsvakantie mee zou kunnen nemen. Al voordat ik erop heb gezeten ben ik er blij mee.
De opvouwbare kampeerstoelen in elkaar zetten
In Slovenië en Kroatië hebben we op campings een hutje of kant en klare tent gehuurd. Beide keren heel basic, met alleen vier bedden erin. Dat is de reden dat we zelf kampeerstoelen meenemen.
Frame in elkaar zetten
In elkaar zetten van de opvouwbare kampeerstoelen gaat bijna vanzelf. De verschillende buizen van het aluminium frame zijn door middel van elastieken met elkaar verbonden, ze kunnen daardoor maar op één manier in elkaar. Zo gepiept!
Zitting bevestigen
De zitting van de campingstoel is van extra sterk 600D oxford polyester. De zitting heeft in de vier uiteinden een soort hoekje waar het frame ingeschoven wordt. De eerste keer moet ik daarbij flink wat kracht zetten. De keren daarna gaat het steeds makkelijker.
Zitting en frame zitten stevig aan elkaar vast.
Comfortabele campingstoelen
Maar hoe zitten de opvouwbare kampeerstoelen? Het zitcomfort is natuurlijk het allerbelangrijkste. Daar kan ik kort over zijn. De stoeltjes zitten top!
Zitcomfort Obelink Ultra Light kampeerstoel
We wisselen de hoge en lage modellen af. Als ik een boek lees vind ik het hoge model het fijnste, ik kan daar iets relaxter in zitten. Bij een actievere zithouding zoals tijdens het eten maakt het niet uit of ik op het hoge of lage model zit.
Onze kinderen van net 10 en bijna 12 jaar proberen ook beide modellen uit. Bij hen is er ook een lichte voorkeur voor het hogere model van de Obelink Ultra Light kampeerstoel op de momenten dat ze willen chillen.
Handig om te weten, de afmetingen van de uitgevouwen kampeerstoelen zijn als volgt:
- Hoge model: zithoogte 39 cm, zitbreedte 44 cm, zitdiepte 39 cm en ruglengte 72 cm.
- Lage model: zithoogte 33 cm, zitbreedte 43 cm, zitdiepte 29 cm en ruglengte 42 cm.
Beide modellen zijn belastbaar tot 120 kg.
Stabiliteit Obelink Ultra Light kampeerstoel
De kampeerstoelen zijn stabiel als we erop zitten. “Laat die stoel op vier poten staan” moet ik regelmatig tegen de kinderen zeggen. Het frame is dus stevig genoeg voor kinderen om de stoelen op twee poten te laten wiebelen…
Als de stoelen op een hobbelige ondergrond staan en er niemand op zit, dan vallen ze wel sneller om dan ‘gewone’ kampeerstoelen. Het heeft denk ik mede te maken met de lichtgewicht uitvoering. Een klein zetje of een stevige windvlaag zijn voldoende om de stoelen om te laten vallen.
Een klein minpuntje
In Kroatië kamperen we op een ondergrond die na regenval verandert in een modderige bodem. Het lijkt wat op oranjekleurige klei. De zuigende werking hiervan zorgt ervoor dat de dopjes van de poten in de grond blijven ‘plakken’. Na elke regenbui is het goed opletten dat we de dopjes niet kwijt raken.
De kampeerstoelen weer inpakken
Inpakken van de kampeerstoelen gaat boven verwachting makkelijk. Ik haal de zitting van het frame, klap het frame in en vouw de zitting er omheen. Daarna gaat dit in de opbergzak en die rits ik makkelijk dicht.
Prijs-kwaliteitverhouding van de Obelink Ultra Light kampeerstoel
De Obelink Ultra Light kampeerstoel doet qua gebruik niet onder voor het vergelijkbare maar veel duurdere model van een bekend outdoormerk. Deze kampeerstoel van Obelink kost 49,50 euro voor het hoge model en 39,90 euro voor het lage model (prijspeil 2019). Dat is echt goedkoop voor de kwaliteit die je krijgt. Als je de dopjes van de stoelpoten nog even vast zet met secondelijm, dan heb je de perfecte lichtgewicht kampeerstoel gevonden.
Op zoek naar handige kampeerspullen?
Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?
Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten.
Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:
Meer lezen
Op zoek naar meer reviews van kampeerproducten? Klik & kijk voor meer informatie:
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.