Welkom bij het Speelgoedmuseum
Speelgoedmuseum Salzburg is gevestigd in een oud pand dat tegen de bergwand aan is gebouwd. Bij binnenkomst kan je je spullen in een kluisje doen. Ook je schoenen doe je uit en vervang je door vrolijk gekleurde Crocs van het museum. Als je dat niet prettig vindt kan je ook beschermhoesjes om je eigen schoenen heen doen. Het idee hierachter is natuurlijk dat de vloer schoon blijft. Wel zo prettig met kinderen die op de grond spelen!
Wat is er te doen bij het Speelgoedmuseum?
Het museum is verdeeld over meerdere verdiepingen en ruimtes. Elk stuk heeft een eigen onderwerp of thema. M. en C. vonden de houten glijbaan het allerleukste en gelijk hebben ze, want wie droomt er nu niet van om in plaats van met de trap met de glijbaan naar beneden te gaan? Natuurlijk renden ze daarna weer omhoog, want die glijbaan ging ook nog eens heel hard.
Een andere favoriet was een ruimte met enkele houten stellages en grote knikkers. De knikkers kan je er op verschillende plekken in doen waardoor er een kettingreactie ontstaat. M. en C. werden daar erg fanatiek van. Alle knikkers werden verzameld, M. stopte ze er aan de bovenkant in en C. stond ze aan de onderkant op te vangen om ze daarna snel weer aan M. te geven.
In de ruimte daarnaast vonden we een grote rode tol van kunststof. Ik begon met gewoon rond tollen, maar M. bedacht iets anders: “Kan die tol ook tollen als ik er in zit?”. Ja hoor, dat ging wel en dus draaide ze rondje na rondje tot ze er te duizelig van werd.
Net zoals bij de meeste speelgoedmusea tref je ook hier een houten treinbaan en een winkeltje. Dat blijft leuk met kinderen. Wat heel slim is van het Spielzeug Museumis dat ze in bijna elke ruimte zitgelegenheid hebben voor de ouders. Nu zullen er ouders zijn die niets liever doen dan meespelen met hun kinderen, maar ik behoor eerder tot de andere categorie en zit graag op een comfortabele bank te kijken als zij aan het spelen zijn. Het museum gaat zelfs nog een stapje verder, want in een van de ruimtes is er zelfs de mogelijkheid om gratis een kopje thee of glaasje waterte drinken. Heel goedgedaan, want als de ouders het naar hun zin hebben dan kunnen de kinderen langer spelen.
Regelmatig worden er workshops voor kinderen georganiseerd waarbij ze bijvoorbeeld kunnen knutselen. Wij hebben er zelf geen ervaring mee, wel hebben we de workshopruimte gezien en die viel bij de kinderen zeker in de smaak. Als je dus de gelegenheid om een workshop bij te wonen, dan zou ik dat zeker proberen te doen.
Praktsche informatie Speelgoedmuseum Salzburg
Het Speelgoedmuseum is gratis te bezoeken met de SalzburgCard. Heb je geen SalzburgCard, dan betaal je 4 euro voor volwassenenen 1,50 euro voor kinderen. Een familieticket kost 8 euro. Meer informatie over het museum is te vinden op de website van het Spielzeug Museum.
Ik vind het Speelgoedmuseum leuk voor kinderen tot 8 jaar.
Ben jij al eens in het Spielzeug Museum in Salzburg geweest?
Meer lezen
Nieuwsgierig wat er nog meer te doen is in Salzburg en omgeving? Klik & kijk voor meer inspiratie:
- Met de kabelbaan de Untersberg op
- Salzwelten: de zoutmijnen van Hallein
- Schloss Hellbrunn en de verrassende wasserspiele
- Slapen bij Gasthof Pflegerbrucke
- Slapen bij BergGasthof Bachrain
- Citytrip Salzburg met kinderen
KidsErOpUit is te volgen opFacebookenX (voorheen Twitter).
De SalzburgCard kregen wij aangeboden van het toeristenbureau van Salzburg. Wij geven altijd onze eigen en eerlijke mening.