Tips om een dagje op pad te gaan met een baby

0
12

Een dagje op pad met een baby kan een leuke, maar teven ook best spannende ervaring zijn. Vooral wanneer het je eerste kindje is en je dus ook eigenlijk nog niet zo goed weet hoe je dit allemaal moet doen. Gelukkig zijn wij er om je te helpen met een aantal tips, maar uiteindelijk is het wel aan jezelf om hier ook daadwerkelijk iets mee te doen. Je zult merken dat zo’n dag vooral draait om de kleine man of meid en het dus ook vooral belangrijk is om het hem of haar zo comfortabel mogelijk te maken. Dit klinkt misschien wel heel cliché, maar op het moment dat je kleine het fijn heeft, dan geeft dit ook de ouders vaak een hele hoop rust. Lees daarom onze tips om een dagje op pad te gaan met een baby.

Tips om een dagje op pad te gaan met een baby

Kies de juiste bestemming

Wanneer je met je baby op pad gaat, dan is het belangrijk om goed na te denken over de plek en locatie. Het is namelijk niet alleen handig om te kiezen voor een plek waar het rustig is, maar ook een plek waar je gemakkelijk overal bij kunt. Ga je met je baby naar een grote stad, kijk dan of er bijvoorbeeld een Hema in de buurt is, waar je gebruik kunt maken van een verschoonruimte om je kleine te kunnen verschonen. Heb je nog geen luiertas? Dan is het ook aan te raden om een mom bag te kopen, zodat je alles overzichtelijk bij de hand hebt. Ga je in het voorjaar of de zomer, zorg er dan ook voor dat er voldoende plek is om uit de zon te kunnen gaan zitten.

Bereid je goed voor

We hebben het al even genoemd, maar een goede voorbereiding is enorm belangrijk op het moment dat je op pad gaat met je baby. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt voor een dagje op pad met je baby. Denk aan luiers, doekjes, voeding, water, extra kleding en eventueel speelgoed of wat speelgoed waar je baby dol op is. Door goed voorbereid op pad te gaan, kun je onverwachte situaties gemakkelijk het hoofd bieden. Dat is ook de reden waarom het zo verstandig is om een mom bag of luiertas aan te schaffen, zodat je zeker weet dat je altijd alles bij de hand hebt. Heb je nog een kind en is deze al een paar jaar ouder? Dan is het ook slim om een leuke kinderrugzak te kopen voor hem of haar. Zo kunnen ze hun eigen spullen meenemen en hoeven ze je niet iedere keer te vragen als ze bijvoorbeeld iets willen drinken.

Kies het juiste moment

De meeste baby’s slapen een groot deel van de dag. Het is daarom wel belangrijk hier rekening mee te houden. Probeer rekening te houden met de slaap- en voedingsschema’s van je baby, zodat je de kans op huilen of ongemak zo veel mogelijk beperkt. Je kunt je wel voorstellen dat het niet alleen voor je kindje vervelend is, maar ook voor jou als ouder kan zorgen voor stress wanneer je kindje de hele tijd huilt omdat het eigenlijk wil slapen.

Neem een draagzak of kinderwagen mee

Het is even afhankelijk van de bestemming en de leeftijd van je baby, maar het is zeker verstandig om te kijken naar een draagzak of kinderwagen. Hoe fijn is het dat je gewoon kunt doen wat je wilt, terwijl je baby lekker veilig in je draagzak zit? Nu is het wel zo dat niet ieder kind het even fijn vindt, dus mocht jouw kind hier nu niet van houden, dan kun je natuurlijk ook altijd de kinderwagen meenemen.

Meer lezen?

Toscane met kinderen: tips & de leukste plekjes om te bezoeken
Landal Duitsland: zo vind je de leukste vakantieparken
Stedentrip met kinderen
Kleine kindvriendelijke campings in Nederland

Dit artikel is tot stand gekomen met een van onze partners. Zoals je van ons gewend bent, delen wij altijd en eerlijk onze mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.