Camping Camp Redon, kleine gezinscamping in de Franse regio Tarn

3
495

In het grote aanbod van kleine gezinscampings in Frankrijk is het soms moeilijk kiezen. Hoe fijn is het dan als andere mensen hun ervaringen willen delen? Gastblogger Martine is zo enthousiast over camping Camp Redon in de regio Tarn dat ze komende zomer voor de tweede keer gaat. Nieuwsgierig naar deze camping? Lees dan verder.

Camping Camp Redon bij Cordes sur Ciel

Na een zoektocht op internet naar een leuke, kleinschalige camping met een betaalbare huurtent in Frankrijk zijn wij in 2015 terecht gekomen op Camping Camp Redon. Ik ben Martine (41) en met Sven (42), zoon G. (nu 8) en dochter N. (4) kamperen we de laatste jaren in Frankrijk in een huurtent. Ik was camping Camp Redon jaren geleden al eens tegengekomen bij mijn nicht op Facebook en kwam deze camping in mijn zoektocht weer tegen.

Uitzicht vanuit Cordes op de omgeving.
Uitzicht vanuit Cordes op de omgeving.

Kleine gezinscamping in een prachtige omgeving

Camping Camp Redon ligt in het department Tarn. 15 minuten rijden ten noorden van het prachtige plaatjes Cordes sur Ciel, een Middeleeuws kunstenaarsdorp gebouwd op een heuvel.

De camping ligt midden tussen de weilanden en heeft ruim 50 plekken, verdeeld over 2 velden. De meeste plekken zijn beschikbaar voor gasten met hun eigen kampeermiddel. Er zijn ook 2 stacaravans, 5 safaritenten van Tentensuite en 3 eigen huurtenten. Deze liggen verspreid over de camping.

Centraal op de camping staat het sanitairgebouw. Verder is er een mooi zwembad en een speeltuin, een petanquebaan en een schaduwrijk hoekje met 3 konijnen. De konijnen werden meerdere keren per dag door N. bezocht. Verder is er een restaurantje waar je wat kan drinken, een ijsje kan halen of een eenvoudige lekkere maaltijd kan nuttigen. Op het terras en bij de receptie is er ook gratis wifi beschikbaar. Tijdens dinertijden wordt dit trouwens uitgezet, zodat de gasten rustig kunnen dineren! Bij de receptie is een zelf samengestelde bibliotheek en kun je een paar eenvoudige boodschappen doen.

Camp Redon wordt gerund door 4 Nederlandse eigenaren. Dit zorgt er uiteraard voor dat er veel Nederlandse gasten zijn. Toen wij er waren hebben we ook Fransen, Belgen en Spanjaarden gespot.

Overnachten in de Cabanon huurtent

Wij hebben gekozen voor de Cabanon huurtent van de camping zelf. Deze tent heeft ten eerste een erg aantrekkelijke prijs (650 euro per week in het hoogseizoen inclusief bedlinnen en eindschoonmaak) en ten tweede is deze tent zeer ruim en van alle gemakken voorzien. De tent doet zeker niet onder voor een safaritent, hoewel de uitstraling ander is natuurlijk. Er zijn 5 bedden, veel kastruimte en een complete keuken plus barbecue.

Animatie? Niet mijn ding, maar wel op Camp Redon

In het hoogseizoen is er een animatieteam, bestaande uit 3 Nederlandse enthousiaste jonge mensen. Normaal gesproken krijg ik bij het woord ‘animatie’ jeuk-verschijnselen, maar op Camp Redon is er echt leuke animatie. Bij de speeltuin staan een paar partytenten, waar voor de jongste gasten elke dag om 10 uur een knutseluurtje is. Om 11 uur is er voor de iets oudere kinderen een spel, bijvoorbeeld trefbal of waterpolo in het zwembad. ’s Avonds is ook nog een activiteit, variërend van pannenkoeken eten tot een dropping of een vossenjacht. N. was dol op het knutseluurtje, G. heeft geen actieve activiteit overgeslagen. De kinderen leren elkaar door deze animatie snel kennen en G. was dan ook elke avond met een paar kinderen aan het voetballen.

Gezellig pannenkoeken eten op de camping.
Gezellig pannenkoeken eten op de camping.

Activiteiten voor volwassenen

Als je van hardlopen houdt, dan kun je 3 keer per week met eigenaar Carel meelopen op de mooiste routes in de omgeving. Er worden rondjes rond 8 kilometer gelopen. Verder wordt er wekelijks een kanotocht georganiseerd op de Aveyron (geschikt voor kinderen met een zwemdiploma en volwassenen). Verder hebben wij vooral genoten van onze rust, terwijl de kinderen lekker hun eigen gang gingen. Ik heb in één week 3 boeken en een stapel tijdschriften gelezen. Dan is mijn vakantie geslaagd!

Bezienswaardigheden in de omgeving

Een bezoek aan Cordes sur Ciel is absoluut een must. Deze plaats ligt op 15 minuten rijden van de camping. Het is er wel super toeristisch, maar het uitzicht boven is prachtig en het hele dorp straalt iets bijzonders uit. Verder is een bezoek aan Albi natuurlijk ook niet te vermijden. Deze stad heeft een prachtig grote kathedraal, een Middeleeuwse brug en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het centrale plein in Cordes.
Het centrale plein in Cordes.

Ben je bereid wat verder te rijden, bezoek dan eens Toulouse. Naast het mooie centrum kun je hier een bezoek brengen aan onder andere de Airbusfabriek en het ruimtevaartcentrum Centre d’Espace de Toulouse.

Als ik in Frankrijk ben, ga ik graag naar marktjes. Vooral de zondagsmarkt van Saint Antonin de Noble Val is de moeite waard. Vanuit dit plaatsje vertrekken ook de kanotochten.

Wat voor komende zomer zeker op ons lijstje staat, is een bezoek aan Cap Décorverte (15 minuten rijden vanaf de camping). Dit is een activiteitenpark in een oude mijn waar je onder andere kan wakeboarden, skiën (op een borstelbaan), rodelen en tokkelen. Ook een bezoek aan Gaillac, een stad in de gelijknamige wijnstreek staat op het program.

Geen nadelen?

Zoals je begrijpt ben ik erg enthousiast over camping Camp Redon, hoewel deze groter is dan de campings die wij afgelopen jaren hebben bezocht en daarom ook iets drukker. Sommige mensen ervaren het als nadeel dat het sanitair niet gescheiden is tussen mannen en vrouwen. Verder moet je op deze camping in het hoogseizoen rekening houden met veel (Nederlandse) kinderen tot ongeveer 12 jaar. Overdag wil het weleens rumoerig zijn. Zoals te verwachten is op een camping van Nederlandse eigenaren, zijn er veel Nederlandse bezoekers. Voor ons is dat op dit moment een pluspunt, omdat de kinderen zo erg snel contact maken. Als je zo min mogelijk Nederlands om je heen wil horen, kies dan een andere camping.

Martine, dank je wel voor het delen van jouw ervaring. Camping Camp Redon klinkt als een heerlijk plekje om vakantie te vieren.

Zou camping Camp Redon iets voor jouw gezin zijn? Of ben je er al geweest? We vinden het leuk als je dat hieronder vertelt.

Meer lezen

Op zoek naar meer Franse vakantiesferen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

3 REACTIES

  1. wij zijn hier 2x geweest. Leuk om te lezen dit verhaal. heel herkenbaar. Wij moesten ook niets hebben van al die Nederlanders op de camping in Frankrijk. maar voor kinderen is het echt leuk als er andere Nlse kinderen zijn. Er zijn veel mensen die hier ook naar terugkomen, maar ik moet zeggen het is zeker geen kliek. Allemaal leuke mensen die gewoon genieten van de rust en de heerlijke omgeving daar.

  2. Helemaal eens! Wij zijn eind mei, begin juni hier geweest met kinderen, de enige maar dat is geen probleem.
    Gewoon lekker spelen buiten, zwembad voor jezelf, mee eten 3x per week, 17 uur borreltijd; prima!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.