Ringhotel Loew’s Merkur in Neurenberg, hotel met familiekamer en binnenzwembad

0
591

Dat een stedentrip Neurenberg met kinderen een erg goed idee is, vertelde Saskia al eerder. Neurenberg ligt ook handig voor een tussenstop op weg naar een vakantiebestemming in Zuid-Europa. Genoeg redenen om er een of meerdere nachtjes te slapen. Een goede keuze is Ringhotel Loew’s Merkur, een hotel met familiekamers en een binnenzwembad.

Ringhotel Loew’s Merkur in Neurenberg

Net buiten het centrum van Neurenberg ligt Ringhotel Loew’s Merkur. Met de auto rijden we er makkelijk heen en we parkeren onze auto op een parkeerterrein direct achter het hotel. Voor 7,50 euro mogen we de auto hier 24 uur laten staan. Kom je met de trein? Dan is dit hotel ook een goede keuze. Het is nog geen 5 minuten lopen naar Neurenberg Hauptbahnhof.

We zijn te vroeg om in te checken, maar onze hotelkamer wordt snel in orde gemaakt. We kiezen ervoor al onze bagage uit de auto te halen. Gelukkig is er een bagagekar waar alle tassen op kunnen, dat scheelt weer heen en weer gesjouw.

Ringhotel Loew's Merkur in Neurenberg.
Ringhotel Loew’s Merkur in Neurenberg.

Familiekamer Ringhotel Loew’s Merkur

Onze familiekamer is ruim. Er staat een tweepersoonsbed voor ons en de kinderen slapen op de bedbank. Daarnaast is er genoeg ruimte om de bagage neer te zetten en even te spelen. De badkamer is al net zo ruim en heeft een aparte douche en bad. Met kinderen vind ik al deze ruimte erg fijn.

Tot grote blijdschap van dochter M. en zoon C. liggen er zakjes met Haribo-snoepjes op de bedden. Kijk, daar scoor je als hotel punten mee bij kinderen.

Onze familiekamer blijkt een heerlijk plek om te relaxen na een dag in de stad. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand en het openbaar vervoer stopt voor de deur.

Onze familiekamer.
Onze familiekamer.
De kinderen slapen op de slaapbank.
De kinderen slapen op de slaapbank.
De badkamer met dubbele wastafel.
De badkamer met dubbele wastafel.
Douche en bad apart van elkaar.
Douche en bad apart van elkaar.

Hotel met zwembad

Ringhotel Loew’s Merkur heeft niet alleen ruime familiekamers, maar ook een zwembad. Dit maakt het hotel erg geschikt voor gezinnen. Ook als je er alleen slaapt tijdens een tussenstop is dat fijn. Na een hele dag in de auto even afkoelen in het zwembad. Het zwembad is niet groot en het water zelfs een beetje aan de koude kant. Maar dat maakt de pret niet minder. “Mogen we nog zwemmen?” vraagt C. na een dag door de stad struinen. Vooruit. We gaan op tijd eten en dan mogen jullie daarna zwemmen. Na het zwemmen krijgen ze meteen de pyama aan en zodra ze in bed liggen zijn ze vertrokken naar dromenland.

Bij het zwembad is ook een sauna. Terwijl de kinderen in het water liggen kan je daar als ouder relaxen. Ik kies ervoor om met een tijdschrift op een ligstoel te relaxen.

Er is ook een sauna.
Er is ook een sauna.

Smullen van het ontbijtbuffet

Ik ben altijd al dol op hotelontbijtjes, al die keuzes! Bij Ringhotel Loew’s Merkur pakken ze helemaal uit. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het. C. tapt het ene glas jus d’orange na het andere. “Ik kan er zelf bij!” roept hij blij. Dat is zeker een reden om nog extra glas te vullen. M. kiest haar twee favorieten voor het ontbijt: een gekookt ei en een bakje yoghurt. Een bijzondere combinatie (en nee, ze doet het ei niet in de yoghurt hoor!), maar dat kan dus gewoon bij een ontbijtbuffet. Ik ben blij dat we niet de hele vakantie zo’n buffet hebben. Je moet heel wat kilometers lopen om al die lekkere dingen te verbranden of heel veel zelfbeheersing hebben…. Maar die ene keer dat we in de vakantie zo’n luxe ontbijtbuffet hebben genieten we er allemaal volop van.

Zelf jus d'orange tappen.
Zelf jus d’orange tappen.

Handig om te weten over Ringhotel Loew’s Merkur

Ringhotel Loew’s Merkur wordt beheerd door een familie en dat merk je toch terug in de vriendelijke benadering. Er is gratis wifi in het hele hotel en dat werkt prima. Het hotel is makkelijk te boeken via Booking.com. Let op: de prijzen kunnen verschillen per dag, soms is het voordeliger om een dag eerder of een dag later te gaan.

Meer over Neurenberg is ook te vinden op de website van Neurenberg Tourismus.

Zou jij Ringhotel Loew’s Merkur in Neurenberg boeken als je op zoek bent naar een familiekamer voor een stedentrip of op doorreis?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Neurenberg allemaal te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Duits Verkeersbureau en Neurenberg Toerisme. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.