Thüringen: overnachten in een familiekamer in Hotel Zur Grünen Kutte

0
451

Thüringen is een nog vrij onbekend gebied voor Nederlandse families. Bijna allemaal kennen we Winterberg in Sauerland. Maar weet je dat als je nog 3 uurtjes verder rijd, je in het prachtige Thüringen bent? Blogger Lineke verblijft in landhotel Zur Grünen Kutte en zal vanaf daar een klein stukje van deze groene deelstaat ontdekken.

Landhotel Zur Grünen Kutte in Thuringen

Op ongeveer 4,5 uur rijden vanaf Utrecht komen we het piepkleine plaatsje Bernshausen binnen. Al snel vinden we het landhotel Zur Grünen Kutte.  Een authentiek ‘fachwerk’ huis waar je er in deze regio veel van ziet. Het hotel is al meer dan 100 jaar in het bezit van familie Heidinger. Dat merk je aan de hartelijke ontvangst en de liefde waarmee men spreekt over de regio. Naast het hotel bezit de familie een ferienwohnung, een ferienhaus, een sterrenwagen, een ranch en Rhön Feeling. Deze laatste is een Jugend-Freizeithotel. Onze familiekamer bevindt zich in Rhön Feeling.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
Landhotel Zur Grünen Kutte in Bernshausen, Thüringen

Familiekamers Röhn Feeling

Röhn Feeling is interessant voor gezinnen met kinderen vanwege de vele beschikbare familiekamers. Je vindt er familiekamers voor 3, 4 of 5 personen. De 4- en 5-persoonskamers hebben slaapkamers gescheiden door een deur. Dus de jongens hebben hun eigen kamer. Alles is fris, nieuw en verzorgd. Alle kamers hebben een eigen TV wat het voor de heren interessant maakt. De badkamer is netjes en van alles voorzien dat nodig is.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
De slaapkamers in de familiekamer zijn gescheiden door een deur
Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
De badkamer is keurig netjes en heeft alles dat we nodig hebben

Naast Röhn Feeling vinden we een groot grasveld met zitjes, een ren met cavia’s, een schommelset en heel veel speelruimte. Binnen in de kelder is een heuse kegelbaan. Gratis wifi is beschikbaar op de kamers. Dat lijkt bijna een soort van voorwaarde te worden voor mijn kinderen. Ook al is het bereik niet altijd even goed, het is fijn als het er is.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
De ruimte buiten is enorm en met mooi weer is het er goed toeven

Op de website van hotel kan je kijken welke kamers er beschikbaar zijn en wat bij jou en je gezin past. Wat ik nog even speciaal wil noemen is de gloednieuwe ‘Sternenwagen’ die de familie sinds kort op de Ranch heeft staan. Een soort woonwagen met een groot glazen dak. Omdat dit gebied bekend staat om zijn prachtige heldere sterrenhemel kan je hier dus bijzonder overnachten. De wagen biedt slaapplek voor 2 personen. Maar ik kan me indenken dat dit super leuk is voor je opgroeiende tieners om in te slapen. En niet suf bij je ouders op de kamer.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
Bijzonder overnachten onder de sterrenhemel van Thüringen in de Sternenwagen
Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
Door het glazen dak staren naar de sterren

Eten in het hotel

Natuurlijk kan je in de omliggende dorpen een hapje eten en wat drinken. Maar wij eten liever in het restaurant van landhotel Zur Grünen Kutte. Je kunt er heerlijk a la carte eten. Met producten uit de regio en uit eigen tuin. Ook voor de kinderen is er keuze uit diverse menu’s. Voor het ontbijt gaan we ook naar het landhotel. Het is een ontbijtbuffet met ruime keuze. De jongens sprokkelen ieder een heerlijk maaltje bij elkaar.

De Stockborn Ranch

Bijzonder aan dit familie hotel is dat er een echte ranch bij is. Op de Stockborn Ranch kan iedereen paardrijden. Zowel beginners als gevorderden kunnen op de Ranch terecht. Om het te leren of om te oefenen. Elke dag staat er wel een rit door de prachtige omgeving op het programma. De jongens willen dit ook wel. Ze worden allervriendelijkst ontvangen en begeleid door Robert. Hij is de cowboy en instructeur van de Stockborn Ranch. Eerst even wennen op de paarden in de buitenbak en daarna een rondje door de weide. Dit is genieten zeg. Op de foto in de enige echte Stockborn fotolijst en dan weer terug naar de stallen. Je begrijpt, hier wordt lang over nagepraat.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
Best spannend zo’n groot mooi paard aaien op de Ranch

 

Praktische informatie

Kijk op de website van landhotel Zur Grünen Kutte voor alle informatie die je wilt weten over het hotel, restaurant of biergarten. Je reserveert een 1- tot 3-persoonskamer in dit hotel ook eenvoudig via Booking.com.

Gemiddeld betaal je hier 100 euro per nacht voor een gezin van 4 personen. Dit is inclusief ontbijt. Voor actuele prijzen van de familiekamers kijk je op de website van Röhn Feeling. Deze kamers zijn niet via Booking.com te boeken, maar wel rechtstreeks via hun eigen website.

Informatie over Ranch arrangementen of paardrijles vind je op de website van de Ranch.

Hotel Zur Grünen Kutte en Röhn Feeling
Nog een laatste rondje en dan weer naar huis

Ben jij al eens in Thüringen geweest?

Wil je meer weten over Thüringen? Neem dan een kijkje op de website van ‘Vakantie in Thüringen’. En binnenkort lees je hier bij KidsErOpUit over de ontdekkingen die wij gedaan hebben in Thüringen.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat voor andere familiekamers we eerder hebben getest? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantie Thüringen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.