Veelbelovend: Tirol met kinderen

3
619
Elke twee weken verschijnt er op vrijdag een veelbelovende vakantie op KidsErOpUit. Het zijn plekken waar wij zelf niet zijn geweest -we kunnen dus niet uit ervaring spreken- maar die er wel erg veelbelovend uit zien. Wil jij ook een vakantiegebied hiervoor aandragen? Laat dan via deze link een reactie achter en wij gaan op zoek naar een veelbelovende vakantie. Vandaag in de special “Veelbelovende vakanties op vrijdag”: het Oostenrijkse Tirol met kinderen in de zomer.

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie naar Tirol met kinderen:

Tirol

Tirol is een Oostenrijkse deelstaat en grenst aan de deelstaten Vorarlberg, Salzburg en Karinthië. Innsbruck is de hoofdstad van Tirol en de buurlanden zijn Duitsland, Zwitserland en Italië. Je zit hier midden in de Alpen. In Nationaal Park Hohe Tauern is het hoogste punt van Oostenrijk te vinden: de Grossglockner is 3797 meter hoog.

Het Oostenrijkse Tirol met kinderen (bron kaart: Google Maps).
Het Oostenrijkse Tirol met kinderen (bron kaart: Google Maps).

De reis er naar toe

Tirol is goed bereikbaar vanuit Nederland. Vanuit Utrecht is het 900 kilometer naar Innsbruck, zonder files en stops rij je dat in 9 uur. Als je vroeg vertrekt kan je in één dag naar Tirol rijden. Hou er rekening mee dat als je een accommodatie ergens diep in de bergen hebt, je over de laatste kilometers verhoudingsgewijs lang doet. Met vouwwagen of caravan achter de auto is dit een afstand die net wel of net niet in één dag kan. Het kan dan echt verschil maken op welke dag je rijdt, op zaterdag is het bijvoorbeeld een stuk drukker dan op een doordeweekse dag.

Een autobahnvignet voor Oostenrijk kost 28,25 euro voor twee maanden als je deze online koopt bij de ANWB (prijspeil 2015).

Slapen in Tirol

We selecteerden 3 overnachtingsmogelijkheden in Tirol.

Alle genoemde prijzen zijn voor 2 volwassenen, 2 kinderen, in het hoogseizoen, inclusief toeslagen en prijspeil 2015. Tenzij anders vermeld.

Mountain Camp

Mountain Camp bvindt zich midden in het Pitztal gebergte en ligt aan een klein riviertje. De camping is het hele jaar open. Er zijn 38 kampeerplekken met electriciteit, gas en winterharde water aan- en afvoer. Er is een speeltuintje voor kinderen, ze mogen de dieren van de boerderij aaien en er is een meertje om te vissen en te zwemmen. Het restaurant is gespecialiseerd in verse forellen en streekproducten.

Een kampeerplek van 70 tot 100 m2, inclusief elektra, kost 33,50 euro.

Er is ook een “Almhüttenbungalow” te huur, geschikt voor maximaal 5 personen. De bungalow grenst direct aan de camping, heeft een kleine keuken, slaapkamer en een eigen badkamer met douche en wc. Per nacht kost de bungalow 73 euro (511 euro per week).

Heb je zin in een primitievere nacht? Dan kan je voor 15 euro overnachten in de voormalige hooizolder. Vast een hele unieke ervaring, maar voor mij met kinderen iets te primitief.

Mountain Camp in Tirol.
Mountain Camp in Tirol.

Bron informatie en foto’s: website Mountain Camp

Appertement in Westendorf

Belvilla heeft een prachtig appartement te huur (bouwjaar 2009). Huis Choralm ligt circa 2 kilometer van het centrum van Westendorf en op een hoogte van 900 meter. Op de begane grond van het huis bevindt zich het appartement en je beschikt over een tuin met een heerlijk terras op het zuiden. Hier geniet je in alle rust van de prachtige omgeving.

Het appartement kost 716 euro per week, daar komt nog wel 15 euro schoonmaakkosten per persoon bij. Maar bed- en badlinnen is inbegrepen. Wifi is gratis. Je verblijft een week in een mooi en luxe afgewerkt appartement.

Het luxe appartement van Belvilla.
Het luxe appartement van Belvilla.

Bron informatie en foto’s: website Belvilla

Oeztaler Naturcamping

De camping voor gezinnen en sportievelingen. Prachtig gelegen in de bergen bij Längenfeld. De grootste attractie voor kinderen op deze camping is het beekje. Heerlijk uren spelen met water en stenen, onze kinderen weten daar wel raad mee. Op een dag met minder weer kan je gezellig samen met ze de stenen beschilderen. Op de camping zijn ruim 100 plekken met verschillende afmetingen. Alle plekken zijn voorzien van elektra, internetaansluiting, water en gas (dat is typisch iets voor campings die het hele jaar open zijn).

Een kampeerplek kost 31,20. Voor elektra betaal je 0,70 euro per kw.

Oeztaler Naturcamping.
Oeztaler Naturcamping.

Bron informatie en foto’s: website Oeztaler Naturcamping

Activiteiten in Tirol met kinderen

Naar Tirol ga je voor de bergen. Zelf zou ik er daarom voor kiezen om hier met kinderen heen te gaan die goed kunnen wandelen of nog licht genoeg zijn om te dragen op je rug. Misschien niet helemaal terecht, want ik vond 10 leuke wandelingen die ook met peuters en kleuters goed te doen zijn. Met oudere kinderen is het leuk om een keer te gaan kletteren. Ik ben geen held op hoogtes en zou de belangrijke taak op me nemen om foto’s te maken.

Een ‘must’ op vakantie vind ik de kaarten waarmee je voor een vast bedrag heel veel bezienswaardigheden ‘gratis’ kan bezoeken. In de bergen bieden deze kaarten de mogelijkheid om met een kabelbaan omhoog te gaan en vervolgens naar beneden te wandelen. Op de website van Visit Tirol staat een overzicht van deze toeristenkaarten.

Geen zin om te wandelen? Probeer dan een van de volgende uitstapjes:

  • Wildpark Aurach in de Kitzbüheler Alpen. Bekijk meer dan 200 diersoorten op een terrein van 40 hectare. Kinderen vermaken zich heerlijk in de “Wildspielpark”-speelplaats en kunnen in de stal zelf dieren aaien. Voor volwassenen is de entree 8 euro en voor kinderen 5 euro.
  • Gasthaus Natterer Boden heeft een kleinschalige dierentuin en leuke speeltuin. Hier kom je als ouder ook tot rust op het terras terwijl de kinderen aan het spelen zijn.
  • Op de Waidringer Steinplatte ga je de kinderen heel erg blij maken met een bezoek aan Triassic Park. Dankzij de oerzee uit het Trias-tijdperk liggen hier heel veel fossielen. In het Park leren de kinderen over de geschiedenis van dit gebied. Voor 15,50 euro (volwassenen) en 8 euro (kinderen) neem je de bergbaan naar boven, daarna is Triassic Park gratis te bezichtigen.
  • Onze kinderen houden van snelle attracties (dat hebben ze niet van mij…) en een bezoek aan vrijetijdscentrum Zahmer Kaiser zal ze zeker aanspreken. Wil je hier van alles doen dan is het geen goedkoop dagje, maar ik vermoed dat vooral de rodelbaan een onvergetelijke indruk zal achter laten.

Bezoek je Tirol met kinderen hou er dan rekening mee dat de gemiddelde rijsnelheid laag ligt. Niet al deze activiteiten zullen goed te bereiken zijn vanaf elke accommodatie, Tirol is namelijk best groot. Bekijk dus goed voordat je een accommodatie boekt wat er in de buurt te doen is. Vaak kan het praktisch zijn om een accommodatie aan het begin van een dal te kiezen, dan kan je makkelijker naar activiteiten en bezienswaardigheden in een ander dal rijden.

Meer lezen

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een vakantie naar Tirol met kinderen:

Ben jij naar Tirol geweest met kinderen? Heb je aanvullende tips of ben je het niet met ons eens? Laat dan vooral hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.