Met Eurocamp naar Zaton Holiday Resort in Zadar, Kroatië

0
650

Zaton Holiday Resort in Zadar in een grote familie camping in het midden van Kroatië.  Fieke verbleef er ruim een week in de meivakantie en ontdekte vanuit hier de mooie omgeving. In dit blog lees je onze ervaringen met de camping.

Ontdek andere leuke reisaanbieders voor een vakantie naar Zaton Holiday Resort met kinderen:

Kroatië in de meivakantie

Kroatië is als zomervakantie bestemming behoorlijk bekend en populair. Veel Nederlanders trekken ieder jaar naar het zonnige land aan de Adriatische kust. In onze zoektocht naar een zonvakantie voor mei dacht ik niet direct aan Kroatië. Op de website van Eurocamp kom ik meerdere campings in Kroatië tegen. Mijn interesse is gewekt. Kroatie staat al langer om mijn wishlist van te bezoeken landen. De combinatie van cultuur, natuur en zon en zee spreekt mij aan. Wanneer blijkt dat je vanaf vliegveld Weeze, met Ryanair, in nog geen 2 uur naar Zadar kunt vliegen is de keus snel gemaakt. Zadar wordt onze bestemming voor de meivakantie.

Ligging Zaton Holiday Resort

We rijden vanaf Zadar Airport in een klein half uurtje via Zadar en het plaatsje Nin naar de camping. De camping ligt iets ten noorden van Zadar, direct aan de Adriatische kust. Door de olijfbomen, het zicht op zee en de mooie stadsmuur van Nin zijn we direct in de vakantiestemming.

Aankomst bij Zaton Holiday Resort

We rijden het terrein van het Zaton Holiday Resort op. Via slagbomen worden we binnen gelaten en merken direct dat het hier om een grote camping gaat. De af te leggen afstanden op de camping zijn groter dan we gewend zijn. Normaal kiezen we vaak voor de wat kleinere campings. Maar nu de kinderen groter worden willen we in de meivakantie een camping waar ook voor hun, zo vroeg in het jaar, al voldoende te doen is.

We parkeren onze auto bij de receptie en melden ons bij de camping. Een vriendelijke dame vertelt ons dat we ons om 15 uur moeten melden bij de receptietent van Eurocamp. Tot die tijd mogen we gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de camping.

Indeling Zaton Holiday Resort

Met een plattegrond van de camping gaan we op onderzoek uit. Er is geen discussie mogelijk over waar we als eerste naartoe gaan. De dames willen het water van de zee voelen om te kijken of er de komende week in zee gezwommen kan worden. Het zandstrand van Zaton Holiday Resort is 1,5 kilometer lang. Er loopt een mooi verhard wandelpad langs het strand waardoor alle delen makkelijk bereikbaar zijn.

Zaton Holiday Resort strand
Het stand is lang en breed en is geheel voorzien van een verhard wandelpad zodat je overal makkelijk kan komen.

De belangrijkste faciliteiten van de camping vind je aan het strand of direct daarachter. De grote klimtorens, de zwembaden en het winkelstraatje met winkeltjes en horeca vallen direct op bij de kinderen. “Het lijkt hier wel een klein dorp’”roept dochter R. En ja ze heeft gelijk want even verderop is ook een supermarkt en zelfs een kapper te vinden. Wat mij opvalt is dat alles keurig is aangelegd. Maar vooral dat er heel veel aandacht aan de groene aankleding is besteed. Het ziet er niet alleen mooi uit, het ruikt ook nog eens heerlijk. Veel bloeiende bomen of kruidige struiken vind je hier. Ik word er blij van.

zaten holiday resort straatje
‘Het lijkt wel een klein dorp’ vinden de kinderen als we door het winkelstraatje lopen.

Overnachtingsmogelijkheden op Zaton Holiday Resort

Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden op het resort. De mensen die met een eigen kampeermiddel komen staan direct aan het strand op ruime plekken van 80-120 m2.

Achter de kampeerplekken begint het stuk van de camping waar de glamping tenten en de stacaravans staan. Niet eerder zag ik er zoveel bij elkaar. Maar ook hier weer veel aandacht voor de groene aankleding waardoor de straatjes niet zo massaal overkomen.

Sanitairgebouwen staan zowel op het kampeergedeelte als het mobile home gedeelte. Ze zien er keurig uit en bieden veel gezinsfaciliteiten. Direct achter de zwembaden bevinden zich appartementen die gehuurd kunnen worden.

Zaton Holiday Resort kampeerplekken
De kampeerplekken op Zaton Holiday Resort zijn ruim opgezet en er is voldoende schaduw van de bomen.
zaten holiday resort koelkast bbq
Op verschillende plekken vind je barbecue voorzieningen. Bij de kampeerplekken heb je zelfs koelkasten die je kan gebruiken.

Eurocamp stacaravan op Zaton Holiday Resort

Om 15 uur lopen we terug naar de receptie. Net achter de receptie staan bungalowtenten van diverse verhuurorganisaties, waaronder Eurocamp. Hier melden we ons bij een vrolijke Engelsman. Onze papieren liggen al klaar. We vullen onze gegevens in en binnen vijf minuten kunnen we naar onze stacaravan. De Eurocamp host brengt ons er naartoe, zo hoeven we niet te zoeken. We zitten achter op de camping. Ook hier is het groen door de bomen die er staan.

Eurocamp biedt sinds het voorjaar van 2018 accomodaties aan op dit resort. Onze stacaravan is dus net nieuw. De kinderen rennen, zoals altijd, naar binnen om de bedden te verdelen. We hebben een 6-persoons stacaravan met drie slaapkamers. Wel zo lekker met drie kinderen.

De keuken is meer dan compleet. Naast een koelkast met los vriesvak is er een magnetron en een oven. Zelf een pizza bakken of ijsje in de diepvries hebben is dus geen probleem. De inrichting is fris, praktische en licht.

Buiten hebben we een groot terras. Meerdere keren eten we er met 10 man. Fijn om zoveel eigen buitenruimte te hebben met voldoende meubilair. De BBQ/grill-plaat maakt het buitenleven compleet.

De auto parkeren we naast ons huisje. Tussen onze veranda en die van onze overburen zit nog voldoende ruimte waardoor we niet het gevoel hebben dat we op elkaars lip zitten.

zaten holiday resort keuken
De keuken in onze Eurocamp stacaravan is van alle gemakken voorzien.
zaten holiday resort bedden
Onze stacaravan telt 3 slaapkamers. Één met een twee-peroonsbed en 2 met 2 losse éénpersoonsbedden.
zaten holiday resort badkamer
De badkamer is voorzien van een douchecabine en een wastafel.
zaten holiday resort trilplaat
Bij onze stacaravan staat een grilplaat. We hebben hier heel wat lekkere maaltijden op klaar gemaakt.

Zwembaden bij Zaton Holiday Resort

Dit is onze eerste vakantie dat alle drie de kids zwemdiploma’s hebben. De kinderen praten maar over één ding: zwemmen in de zwembaden en in de zee.

Er zijn bij Zaton vijf zwembaden. In het voorjaar van 2018 zijn ze allemaal gerenoveerd. Tijdens ons bezoek zijn alleen de drie grote zwembaden open. Aan de andere twee wordt nog gewerkt. De drie zwembaden hebben voor ieder wat wils. Er is een recht bad waar je baantjes kan trekken en er kan gedoken worden. Er zijn bubbels en er zijn baden waarin je heerlijk op banken kan liggen.

R. ligt vanaf minuut één onder water met haar Easybreath masker. T. plonst en duikt continue de verschillende baden in. Hij wil pas weg als we hem beloven dat we de volgende dag terugkomen.

Om de zwembaden heen zijn voldoende ligstoelen te vinden. In het hoogseizoen zal het drukker zijn maar alles is hier ruim opgezet zodat het ook geschikt moet zijn voor meer mensen.

zaten holiday resort zwembad
De zwembaden zijn ruim opgezet en er zijn voldoende ligstoelen beschikbaar.
Zaton Holiday Resort uitzicht
De zwembaden liggen wat hoger dan het strand. Het uitzicht over de zee is prachtig, zeker bij zonsondergang.
Zaton Holiday Resort zwembad kleine kinderen
De zwembaden voor kleine kinderen zijn nog in onderhoud maar zien er ook erg aantrekkelijk uit.

Camping met zandstrand en heldere zee

Met 1,5 kilometer zandstrand is er natuurlijk ook voldoende ruimte om in zee te zwemmen. Het water is mooi helder. R. bekijkt al snorkelend samen met Bob de onderwater wereld. Enthousiast komt ze boven water: “Hier zwemmen echt veel vissen!”. In het water vind je ook een glijbaan en een opblaasbare stormbaan. Ook die moet uitgeprobeerd worden. Zoon T. is apetrots als blijkt dat hij door zijn kleine en lichte postuur het snelste over het parcours heen komt. Ik zie de kinderen echt genieten van de waterfaciliteiten op de camping.

zaten holiday resort stormbaan
De stormbaan in de zee heeft een grote aantrekkingskracht op de kinderen. Ze hebben de baan meerdere keren gedaan.

Overige faciliteiten Zaton Holiday Resort

Op de camping zijn nog veel meer faciliteiten te vinden. Wij hebben er weinig gebruik van gemaakt. Wij zijn overdag veel op pad geweest en ’s avonds zitten we bij onze mobile home. Je kunt je op deze camping de hele dag vermaken als je dat wilt.

Aan het strand vind je een duikschool, een grote speeltuin en een minigolf. Er is een theateropstelling en een podium waar verschillende animatieprogramma’s voor jong en oud plaatsvinden. Ook worden er diverse sportieve activiteiten georganiseerd.

Er zijn verschillende restaurants en barretjes op het park. Er is een supermarkt waar je de belangrijkste boodschappen kunt halen en er is een pinautomaat.

zaten holiday resort horeca
Er zijn diverse horeca gelegenheden op de camping. Aan het barretje bij het strand is het goed toeven.

In het hoogseizoen rijdt er op de camping een treintje waar je gratis gebruik van kunt maken. Zo zijn de afstanden op de camping wat sneller af te leggen, zeker met kleine kinderen.

Bezienswaardigheden in de omgeving van Zadar

De omgeving van Zadar heeft gezinnen voldoende te bieden. Het stadje Zadar zelf is het bezoeken meer dan waard. Een stad met een oud centrum waarin je nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd tegen komt. Prachtig gelegen op een schiereiland in de Adriatische zee. Naast alle oude overblijfselen vind je er ook twee moderne kunstwerken: het grootste zee-orgel ter wereld en een kunstwerk op zonne-energie.

Ben je een natuurliefhebber dan liggen er verschillende Nationale Parken in de buurt. Wij bezoeken er drie. Per boot gaan we naar de eilandengroep die behoort tot Nationaal Park Kornati. We wandelen een mooie route door de kloof in Nationaal Park Paklenica en kijken hoe alle bergbeklimmers de steile wanden trotseren. Iets verder van Zadar, maar zeker de moeite waard, is Nationaal Park Plitvice. We keken onze ogen uit bij dit park vol met watervallen.

Zaton Holiday Resort eiland
Tijdens onze boottocht naar de Kornati eilanden leggen we ook aan bij twee eilanden. De dorpjes met gekleurde huisjes zijn zeer sfeervol.
zaten holiday resort Paklenica
Op een goed half uur rijden van Zadar ligt het NP Paklenica. In dit park kun je een wandeling door de kloof maken.
zaten holiday resort Plitvice
Het is even rijden maar NP Plitvice is zo bijzonder. Wij hebben meer dan 100 watervallen gezien.

Maar ook het eiland Pag met zijn buitenaardse uiterlijk, het pretpark in Biograd of een bezoek aan het plaatsje Nin zijn de moeite waard. Daarnaast zijn er veel leuke dorpjes aan de kust en prachtige plekken om te zwemmen in de zee.

zaten holiday resort funpack
Op een half uurtje rijden ligt Biograd Funpark. Een leuke afwisseling tussen alle cultuur en natuur uitjes tijdens de vakantie.

Praktische tips

Als je, net zoals wij, verblijft in een stacaravan achterin het park ben je net zo snel bij een lokale supermarkt als bij de supermarkt op het park. Via de voetgangersuitgang aan de achterzijde van de camping lopen we er binnen een paar minuten naartoe. Het assortiment is hier heel wat groter dan op de camping. Iedere ochtend halen wij hier verse broodjes.

Een zandstrand is in Kroatie vrij uniek, meestal zijn het kiezelstranden. Het strand op de camping is een echt zandstrand, maar ook hier kom je stenen tegen als je verder het water in gaat. Waterschoenen zijn dus aan te raden. Wij kochten ze voor slechts een paar euro ter plekke in de supermarkt.

Eurocamp biedt sinds voorjaar 2018 huuraccomodaties aan op Zaton Holiday Resort. Wij legden onze meivakantie in januari vast. Ik verwacht dat je voor het hoogseizoen eerder moet boeken. De verschillende huurmogelijkheden staan op de website van Eurocamp. Daar is ook direct de beschikbaarheid te zien. Voordeel van Eurocamp is dat je zelf kan aangeven op welke dag je wilt aankomen en dus flexibel bent.

Wij vlogen met Ryanair vanaf Weeze (Duitsland) naar Zadar. Tijdens het boeken in februari waren er nog diverse mogelijkheden voor gunstige vliegtarieven. Het vliegveld in Zadar is zeer klein en kent nauwelijks wachtrijen en -tijden. Ideaal als je reist met kinderen.

zaten holiday resort vliegveld
Zadar Airport is een klein vliegveld. Ideaal voor als je met kinderen reist. Binnen een paar minuten na landing stonden we al bij het autoverhuurbedrijf.

Niet eerder waren wij op een dergelijke grote camping met zoveel voorzieningen. Wij zijn tijdens ons verblijf positief verrast door de ligging en sfeer in het voorseizoen. Ben je geen liefhebber van dit soort accommodaties in het hoogseizoen? Dan zijn ze mogelijk wel passend in het voorseizoen. Het is dan minder druk en er worden minder activiteiten georganiseerd. Doordat we iets verder van het ‘centrum’ van de camping afzaten kregen we van de activiteiten weinig mee. En zo heb je zelf de keuze om het wel of niet op te zoeken.

Zou Zaton Holiday Resort iets voor jou zijn? Of ben je er al eens geweest? Deel gerust je ervaringen hieronder.

Ontdek andere leuke reisaanbieders voor een vakantie naar Zaton Holiday Resort met kinderen:

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Ben je enthousiast geworden over deze camping en Kroatië? Klik & kijk voor meer inspiratie.

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eurocamp. Zoals jullie van ons gewend zijn delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.