Kamperen met een kleine auto is een uitdaging. Want krijg je gezin, tent en toebehoren mee in een kleine auto?Froukje nam de proef op de som. Met haar gezin ging ze een lang weekend op pad met de opblaasbare Obelink Stockholm 6 Easy Air. Hoe dat ging lees je hier.
Zespersoonstent Obelink Stockholm 6 Easy Air
Eerlijk is eerlijk, we schrikken even als de bezorger voor de deur staat. Wat een groot pakket komt hij brengen! Maar ja, het is dan ook een zespersoonstent. Na een eerste blik in de tentzak overheerst de blijdschap en kunnen we niet wachten onze nieuwe aanwinst voor het eerst op te zetten.
Alles om te kamperen met een kleine auto
We reserveren twee nachtjes op minicamping Wilgenweide in Molenschot. Omdat hier familie in de buurt woont, kunnen we een klein beetje sjoemelen en daar wat spullen lenen. Als de tent samen met een paar slaapzakken in de kofferbak van onze Toyota Yaris zit, is die vol. Gelukkig zitten onze kinderen nog in autostoelen en hebben ze niet al hun beenruimte nodig. Daar stallen we dus matjes en tassen met kleding en handdoeken. Past precies!
Omdat we tafel en stoelen lenen en we maar een paar dagen gaan en dus niet veel kleding nodig hebben, is de auto precies goed gevuld. We zijn wel realistisch: als we in de toekomst langer willen kamperen en dus meer spullen en kleren nodig hebben, zullen we toch echt een dakkoffer of karretje moeten overwegen.
Met hulptroepen aan de slag
Eenmaal op de camping staan de hulptroepen klaar, opa en oma zijn inmiddels ook wel heel benieuwd naar de tent. We beginnen aan het opzetten, dat volgens de website van Obelink 20 minuten duurt. Met het lezen van gebruiksaanwijzing, foto’s maken voor dit blog en kletsen tussendoor doen we er een uur over. Niet slecht voor een eerste keer, al zeggen we het zelf.
Eenvoudig opzetten met behulp van een pomp
Het opzetten is trouwens echt een eitje. De handleiding is heel duidelijk en bovendien zijn er niet veel handelingen nodig. Ik was van te voren heel benieuwd naar de werking van zo’n opblaasbare tent en ben blij verrast. Wat een handig systeem. We zetten de hoeken van de tent vast met haringen, blazen met de bijgeleverde pomp vier ‘buizen’ op en eigenlijk staat de tent dan al. De meeste tijd gaat daarna zitten in het vastzetten van de scheerlijnen, en dat zijn er nogal wat.
We hangen de binnentent er (ook weer heel eenvoudig) in. Deze is met een ‘wandje’ met een rits op te delen in twee compartimenten. Onze oudste (6) wil liever met zijn allen in één ruimte slapen, dus wij rollen het omhoog. We worden er een beetje lacherig van: wát een ruimte voor ons vieren. De kinderen richten een speelhoek in en wij rollen matjes en slaapzakken uit.
Waterdicht en vast kuipgrondzeil
De laatste nacht van ons verblijf regent het flink. Niet zo leuk voor ons, want dat betekent dat we de tent nat in moeten pakken en thuis nog een keer moeten opzetten om hem te laten drogen, maar het is wel een mooie test voor de tent. En die doorstaat hij glansrijk, er valt geen druppel binnen. Dat de tent een vast kuipgrondzeil heeft, is ook heel handig, er stroomt geen water de tent in.
Omdat we weten dat we de tent thuis weer moeten uitpakken, vouwen we hem niet heel secuur op. Wel wrijven we hem zo goed mogelijk droog en schoon. Al met al kost het inpakken ons een half uur.
Een weekend kamperen met kleine auto? Het kan!
Onze conclusie: een weekend kamperen met een kleine auto kan prima. Wil je langer weg, heb je toch echt wat meer ruimte nodig. Op of achter de auto.
En wat betreft de Obelink Stockholm 6 Easy Air? Wij zijn verkocht. In ingepakte toestand is het een vrij groot pakket, dat met zijn ruim dertig kilo duidelijk geen lichtgewicht is. Maar opzetten en afbreken gaan zo eenvoudig en snel, dat ik het toch zou aandurven om rond te trekken met deze tent. Daarbij komt dat het comfort van de tent zo groot is, dat we ook zonder ‘mooi weergarantie’ gerust op pad durven.
Hoe doe jij het, kamperen met een kleine auto? We lezen graag jouw tips als reactie hieronder.
Praktische informatie
De Obelink Stockholm 6 Easy Air is 6,70 meter lang, 4 meter breed en 2,20 meter hoog. Houd er rekening mee dat de tent aan beide kanten nog een meter breder wordt door de scheerlijnen. Je hebt dus een flinke plaats nodig op een camping. Mijn partner en ik zijn allebei vrij klein (ik ben 1.64 meter) en tijdens het opzetten hebben we daar geen last van, maar bij het oprollen van het tentdoek voor de ramen moeten we op het uiterste puntje van onze tenen staan.
Het tentdoek is van polyester. De luifelstok is van glasfiber, verder heb je geen stokken. De luchtslangen in de tent blaas je eenvoudig op met de bijgeleverde lichtgewicht pomp.
De tent is te koop bij kampeer- en outdoorwinkel Obelink in Winterswijk en op de website. In de zomer van 2018 kostte hij 550 euro (adviesprijs 1.190 euro).
Op zoek naar handige kampeerspullen?
Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?
Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten.
Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:
Meer lezen
Meer weten over handige kampeerspullen? Klik & kijk voor meer inspiratie:
KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).
Bewaar op Pinterest!
Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze mening en ervaringen.
Toen onze kinderen klein waren pasten de stokken onder hun voeten, dat scheelde een hoop ruimte in de kofferbak. Wij hadden toen een grote tent. Nu zijn ze 10 en 12 en gaan we dit jaar voor het eerst met 2 kleine tentjes op vakantie. Maar misschien past er bij jullie nog wat onder de voeten? Onze dochter van 12 is aan de kleine kant, dus dit kon nog best lang.
Ik ging afgelopen jaar 2 kids, een 4 pers tent, 2 pers vis-a-vis tent en complete kampeeruitrusting voor 3 pers naar Z-Frankrijk met mijn fiatje 500! Weliswaar met dakzak maar zonder enige concessies aan kampeerconfort. Dus ja kamperen met kleine auto kan!!!!!