Park van Sint in Ouwehands Dierenpark

1
533

Het Park van Sint in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is een leuk Sinterklaasuitje. Lees wat Saskia hier over schreef.

Park van Sint

Vijf dagen lang staat Ouwehands Dierenpark in het teken van Sinterklaas. Voordat we het park binnengaan worden we al enthousiast ontvangen door een heleboel Zwarte Pieten. M. en C. kijken wat afwachtend naar alle drukte. Eenmaal in de dierentuin zien we het paard van Sinterklaas staan. We mogen Amerigo zelfs aaien.

We bezoeken de Show van Sinterklaas met de echte Bamboo Bill. Een beetje hysterisch is het allemaal wel, maar kinderen lijken dat juist erg leuk te vinden. M. en C. kijken geconcentreerd naar alles wat er gebeurd. Als zelfs Sinterklaas op het podium verschijnt zijn ze helemaal onder de indruk. Bamboo Bill, Sinterklaas en de Zwarte Pieten maken er een groot feest van. Na afloop mogen de kinderen die dat willen Sinterklaas en Bamboo Bill een handje geven.

Aan het einde van de middag komen we bij de Pepernotenfabriek. Buiten hangt al de geur van vers gebakken pepernoten. Dat willen M. en C. ook doen. Ze krijgen deeg en mogen daar pepernoten van maken. De pepernoten gaan in de oven en ondertussen kleuren ze een Sinterklaaskleurplaat. Na 10 minuten zijn de pepernoten klaar en is het tijd om te smullen.

De Sinterklaasshow met Bamboo Bill valt goed in de smaak.
De Sinterklaasshow met Bamboo Bill valt goed in de smaak.
De Pepernotenfabriek ruik je al van verre.
De Pepernotenfabriek ruik je al van verre.

Ouwehands Dierenpark

Tussen alle Sintactiviteiten door zien we nog iets van de dierentuin. Natuurlijk bekeken we de beren in het berenbos, gingen we naar de zeeleeuwenshow en werd er gespeeld in de binnenspeeltuin. Dat laat maar zien dat een dierentuin ook erg leuk is in de winter. Wel even lekker warm aankleden en dan heb je een heerlijke dag.

Praktische informatie

Het Park van Sint is geopend van 10 tot 17 uur. Je koopt één entreekaartje voor zowel dierentuin als Park van Sint. Voor kinderen van 3 t/m 9 jaar oud betaal je voor een online kaartje 17,50 euro en voor volwassenen is dat 20 euro. Aan de kassa ligt de prijs 1 euro hoger (prijspeil 2014). Meer informatie vind je op de site.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer leuke uitjes in de Sinterklaas- en Kerstperiode? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.