Puy du Fou, een themapark dat al meerdere keren is uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld en dat in Nederland nauwelijks bekend is. Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan Puy du Fou met kinderen. Saskia ging met haar gezin op pad om te ontdekken hoe kindvriendelijk Puy du Fou is. Lees in dit blog meer over de fantastische shows en de handigste bezoektips voor gezinnen. Vergeet ook niet om het filmpje te bekijken.
Let op: overdosis superlatieven in dit blog. Het kon echt niet anders. Puy du Fou met kinderen is fantastisch, geweldig, indrukwekkend, spectaculair, vernieuwend, verrassend, mooier dan mooier enzovoort.
Puy du Fou, wat is dat voor een themapark?
Om maar meteen duidelijk te zijn: Puy du Fou is geen pretpark met achtbanen enzo. Het is een historisch themapark. Dat klinkt misschien in eerste instantie een beetje suf, maar dat is het totaal niet. Het is het meest indrukwekkende dat we ooit hebben gezien. En als ik indrukwekkend schrijf, dan bedoel ik ook echt heel indrukwekkend. Shows met 200 roofvogels tegelijk in de lucht, een boot die zomaar omhoog komt uit het water, een kasteelmuur die in de grond verdwijnt, echte leeuwen bij de Romeinen, dansende paarden in het water en levensechte loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.
Puy du Fou bestaat in 2017 al 40 jaar.
De voorstellingen en shows in Puy du Fou
We hebben bijna alle voorstellingen en shows in Puy du Fou met kinderen bezocht. Dat lukte alleen omdat we in totaal twee hele dagen de tijd hadden. Als je een dag gaat, dan zal je keuzes moeten maken. Je kan dan ongeveer 5 shows bekijken.
In volstrekt willekeurige volgorde nemen we je nu mee naar de shows in Puy du Fou.
Le Signe du Triomphe (Romeinse show)
Ik had het vooraf al gelezen: Puy du Fou heeft een Colosseum op ware grootte. Maar als we er dan voor staan krijg ik toch een kriebel in m’n buik. Dit Colosseum is echt groot! We gaan hier terug in de tijd en zitten als publiek in het Colosseum, net als vroeger de Romeinen. Zullen we ook moeten stemmen voor leven of dood? Dat was voor de kinderen in Trier de reden dat ze niet naar een voorstelling in het amfitheater wilden. Ik zeg ondertussen wel drie keer tegen de kinderen dat het een show is en niet echt. Maar ik maak me zorgen om niets, dochter M. en zoon C. zijn en blijven relaxed. Zelfs als de leeuwen de arena betreden en als op een ander moment gladiatoren worden ‘gedood’ waarbij het ‘bloed’ letterlijk in het rond spuit. We zien gevangenen die in een afgesloten kar worden opgesloten, waar even later een tijger (of was het een leeuw? Het ging zo snel…) via het dak inspringt. “Oooh” klinkt er vanaf de tribunes. Ik kijk even bezorgd naar de kinderen, maar die zijn niet onder de indruk. M. doorziet precies hoe het zit: “Er zit gewoon een wand tussen, daar zitten die mensen achter”. Nou, ik vind het een behoorlijk indrukwekkend spektakel dat voor kinderen ook spannend kan zijn.
Le Signe du Triomphe duurt 39 minuten.
Mousquetaire de Richelieu (De drie musketiers)
De show met de musketiers begint al informeel als de bezoekers de zaal inkomen. Leuk, zo duurt wachten niet te lang. Zoals verwacht worden we op hoofdlijnen meegenomen in het verhaal van de Drie Musketiers en ook Cyrano de Bergerac komt voorbij. Voor ons bekende figuren en verhalen door de musicals die we hebben gezien. De kinderen genieten vooral van de showelementen. En die zitten er al volop in als de musketiers met de soldaten vechten.
Net op het moment dat we denken dat de show ten einde loopt, worden we verrast als het gordijn opnieuw open gaat. Het podium is onder gelopen met water. We zien danseressen op blote voeten in het water dansen, met daartussen paarden die prachtige figuren maken. De combinatie van deze twee, het water, de belichting en de decors zorgen voor een spektakel dat ik nog nooit heb gezien. We zitten allemaal met open mond te kijken. Op dat moment denk ik nog dat Mousquetaire de Richelieu het mooiste is dat we gaan zien tijdens ons bezoek aan Puy du Fou met kinderen…
Mousquetaire de Richelieu duurt 32 minuten.
Le Bal des Oiseaux Fantomes (Roofvogelshow)
Puy du Fou heeft een eigen roofvogelshow. Nu vind ik roofvogelshows meestal een beetje saai en dat zal na het zien van Le Bal des Oiseaux Fantomesalleen maar erger worden vermoed ik. De show is een van de bekendste voorstellingen van Puy du Fou. Wij zoeken een plekje op de tribune, halverwege het midden. De arena waar we in zitten ziet er mooi uit, er kunnen ook veel mensen in. Ik kijk alvast om me heen waar de vogels vandaan zouden kunnen komen.
Net als bij andere shows begint het spektakel rustig. Al weten ze ook bij het rustige begin te verrassen met bijvoorbeeld een zwerm witte duiven die voorbij vliegt. Daarna komen de echte roofvogels. Ze vliegen rakelings over ons heen. M. duikt naar beneden en blijft de rest van de show half onder haar bankje zitten. C. zie ik volop genieten. Hij weet regelmatig niet waar hij allemaal moet kijken, heel herkenbaar, ook ik kom ogen tekort. Deze show zou je eigenlijk twee keer moeten zien om alles te kunnen bevatten.
Boven de arena hangt hoog in de lucht een luchtballon. Zelfs hier komen roofvogels uit. Bij het slotgedeelte vliegen er 200 vogels tegelijk door de lucht. Ze komen werkelijk overal vandaan. Wauw, wauw, wauw!
Als we na de show napraten met de kinderen merken we dat ze het beide heel anders hebben ervaren. “Ik vond het doodeng, wil daar echt niet nog een keer heen” zegt M. C. denkt er heel anders over en struikelt uit enthousiasme bijna over zijn woorden als hij wil delen wat hij allemaal heeft gezien.
Le Bal des Oiseaux Fantomes duurt 33 minuten.
Les Chevaliers de la Table Ronde (Ridders van de ronde tafel)
Les Chaveliers de la Table Ronde is een iets kleinere show. Als je keuzes moet maken, dan zou ik deze denk ik overslaan. Niet dat de show niet de moeite waard is, integendeel, maar ja, de rest is nog spectaculairder. De show vertelt het verhaal van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Naast het nodige zwaardvechten zijn wij vooral onder de indruk van het laatste gedeelte waarbij het water deels verdwijnt en de ronde tafel tevoorschijn komt.
Les Chaveliers de la Table Ronde duurt 17 minuten.
Le Secret de la Lance (Riddershow)
In Le Secret de la Lance gaan we terug naar de middeleeuwen. C., onze ridder-in-spé, zit ongeduldig te wachten. M. is wat afwachtender, ze heeft niet zoveel met ridders. Voor ons zien we een grote en hoge kasteelmuur met een poort en natuurlijk een kasteeltoren. Al snel zitten we middenin het verhaal dat we eigenlijk niet zo goed kunnen volgen. Maakt dat uit? Nee, er is zoveel te zien dat de verhaallijn er helemaal niet toe doet. Ridders te paard halen de meest moeilijke capriolen uit.
Inmiddels herkennen we het patroon in de shows. Ze beginnen allemaal gewoon goed, worden dan spectaculair of indrukwekkend en dan…. Dan gebeurt er altijd iets waarvan je niet voor mogelijk houdt dat het kan. Bij Le Secret de la Lance ga ik niet verklappen wat dat is, hou het ‘decor’ maar goed in de gaten als je er zit. Je weet niet wat je meemaakt. Waar wij als volwassenen vooral met verbazing naar alle decorwisselingen kijken, zitten de kinderen gewoon te genieten. Ja, ook M. die niets met ridders heeft. Bij C. wordt het ridder-virus alleen maar erger en hij smeekt ons later om alsje-alsje-alsjeblieft een zwaard te kopen. “Je mag geen wapens meenemen in de handbagage in het vliegtuig” vertel ik hem. “Ook geen speelgoed zwaard?” probeert hij nog.
Le Secret de la Lance duurt 29 minuten.
Les Vikings (Vikingshow)
Als C. het niet over ridders heeft, dan gaat het over Vikingen. Op naar Les Vikings dus! We zoeken ons plekje op de tribune en zien voor ons een dorpje met water ervoor. Ik had op de plaatjes vooraf al gezien dat er een Vikingschip gaat komen, dus de verwachtingen zijn inmiddels aardig hoog opgelopen. Gaat Puy du Fou ons dan bij geen enkele show tegenvallen? Nee dus.
We worden rustig meegenomen in het alledaagse leven uit die tijd. Maar dan komt de aanval van de Vikingen en is het gedaan met de rust. Alweer is niets te gek in de show. Een toren die omvalt, ontploffingen, brand en zelfs een schip dat vanuit het water tevoorschijn komt. Inclusief mensen die erop staan. “Hoe kan het dat die mensen uit het water komen?” M. stelt de vraag die we allemaal hebben. Hoe krijgen ze dit nu weer voor elkaar?
Aan het einde van de Les Vikings geeft M. een staande ovatie. “Dit is een van de mooiste shows die ik gezien heb!” vertelt ze. Dus zonder problemen wil ze daarna best een gezinsfoto maken met op de achtergrond het decor. Door de medewerkers van Puy du Fou worden de bezoekers snel en vriendelijk van de tribune gestuurd. Ze hebben nogal wat op te ruimen voordat de show opnieuw gezien kan worden…
Les Vikings duurt 26 minuten.
Le Dernier Panache (historisch oorlogsdrama in 1793)
Le Dernier Panache bekijken we aan het einde van onze tweede dag. M. en C. zijn inmiddels aardig verzadigd en beginnen moe te worden. Deze show is binnen en heeft eenzelfde podium en tribune als Soldaat van Oranje. De zaal draait en staat zo elke keer voor een ander gedeelte van het decor. We gaan terug naar 1793, de tijd waarin de bewoners van de Vendee massaal werden vermoord. Ik weet niet of het door de vermoeidheid komt, maar deze keer hebben ze wel wat moeite met het volgen van het verhaal. Zelf ben ik ook niet echt thuis in dit deel van de geschiedenis en kan ze dus niet helpen daarbij.
Het decor alleen is al zo mooi gemaakt. We kijken in een schip, dwalen door het bos, zitten bijna in een ingestorte kerk en zijn live bij de executie van de hoofdpersoon. Dat laatste hakt er wel in bij M. en C. Ze hebben het er daarna meerdere keren over. Ondanks dat ze het verhaal niet goed begrepen, hebben ze wel echt meegeleefd.
Le Dernier Panache duurt 34 minuten.
L’Odyssee du Puy du Fou (Reis door de tijd, doorlopende show)
L’Odyssee du Puy du Fou is een van de doorlopende shows in Puy du Fou. Groepsgewijs mogen we naar binnen en lopen we van de ene ruimte naar de andere. Van de Romeinen naar de Franse Revolutie. Echte ridders in harnassen, Romeinse beelden die tot leven komen en tot slot een combinatie van muziek, water en licht. Ik heb bijna de hele tijd een klein zweterig handje vast. Niet omdat het zo warm is, maar omdat zelf door een show lopen best spannend is als je 7 jaar bent.L’Odyssee du Puy du Fou is niet eens echt spannend, alleen weten we niet wat er gaat gebeuren. Dat maakt het spannend voor kinderen.
L’Odyssee du Puy du Fou duurt 18 minuten.
Les Amoreux de Verdun (Loopgraven Eerste Wereldoorloog, doorlopende show)
Verschillende momenten uit de geschiedenis zijn in Puy du Fou te beleven. Ook de Eerste Wereldoorlog komt terug, met een doorlopende ‘show’ over de loopgraven bij Verdun. Show is eigenlijk niet het goede woord. Als bezoeker loop je echt door een loopgraf. We horen van andere bezoekers al dat het niet aan te raden is om er met kinderen doorheen te lopen. Ik ga dus alleen. Om me heen zie ik wel Franse gezinnen die met hun kinderen Les Amoreux de Verdunbezoeken.
Via een pad door het bos kom ik bij de ingang van de loopgraven. We lopen letterlijk door een loopgraf en zien links en rechts van ons de ‘leefruimtes’. Hangmatten met soldaten die al kreunend liggen te slapen, een ziekenboeg en soldaten die vanuit het loopgraf aan het schieten zijn. Het is er donker, alleen lantaarns verlichten al knipperend de ruimte. Het gedreun van kanonnen is te goed te horen en af en toe trilt alles. Om de beleving nog echter te maken lopen er soldaten uit de Eerste Wereldoorlog tussen de bezoekers door.
Voor de totale beleving heb ik volgens het programmaboekje 15 minuten nodig voor Les Amoreux de Verdun. Nou, ik kan je vertellen dat ik er in 7 minuten doorheen was en dolblij ben dat ik de kinderen niet mee heb genomen.Les Amoreux de Verdun is levensecht! Dus eerst zelf een keer doorheen gaan en daarna pas besluiten of je dit met kinderen wilt doen.
La Renaissance du Chateau (doorlopende show in het kasteel)
Ook La Renaissance du Chateau is een doorlopende show waar je groepsgewijs naar binnen gaat. De bewoners van het kasteel vertellen in het Frans over het leven, helaas voor ons niet te volgen, al maakt dat niet uit als je vaker een kasteel hebt bezocht. Bijzonder is de lange zaal met aan weerszijden harnassen. Terwijl wij lopen laten zij de vlaggen boven ons hoofd zakken. Het is net alsof we echt worden verwelkomd door de ridders van het kasteel. Dan komen we bij het bal van de koning en de koningin. Alle bezoekers moeten langs de rode loper staan en ze dansen tussen ons door. De lakei geeft in het Frans instructies, maar ontdekt al snel dat wij er niets van verstaan. Gelukkig spreekt hij ook Engels, dus kunnen we keurig conform instructie op het juiste moment buigen voor de koninklijke hoogheden. M. en C. nemen deze taak erg serieus en buigen heel netjes. “Ooievaar!” mompelen ze zachtjes als we langs de troon lopen, dat is hun Frans voor ‘Au revoir’. Een vriendelijke zwaai van de koning zorgt voor een ontspannen lach op hun gezicht.
Van de drie doorlopende shows vinden wij deze het meest geschikt om met kinderen heen te gaan.
La Reniassance du Chateau duurt 26 minuten.
Le Grand Carillon
Nieuw in 2017 is Le Grand Carillon. Een groot houten bouwwerk staat voor de tribune, met daarin bellen in allerlei soorten en maten. “Gaan wij daar ook heen?” vraagt C. “Als we nog tijd hebben wel” beloven we. En dat lukt. Tussen twee grote shows in lopen we langs Le Grand Carillon en duurt het nog 15 minuten voordat het begint. We zoeken een mooi plekje uit.
Vier mensen, gekleed in de 18e eeuwse stijl van het dorpje waar we zijn, betreden het podium waar het carillon opstaat. Ze klimmen de toren in. Dan zien we dat een van hen zich vastmaakt op een stoeltje. Met piano en al wordt hij uit de toren geschoven. Het carillon blijkt meer uitklapbare delen te hebben.
10 minuten lang genieten we van een bijzonder klokkenspel. Precies lang genoeg voor de kinderen.
Les Grandes Eaux en Les Orgues de Feu (fonteinshows)
Puy du Fou ligt in een parkachtige omgeving met meerdere waterpartijen. Overdag kan je hier de fonteinen zelf bedienen of naar de fonteinshow Les Grandes Eaux gaan, deze duurt 8 minuten. Ik ga ’s avonds naar Les Orgues de Feu, de fonteinshow in het donker. Zonder kinderen, want die zijn na een lange reisdag en ons bezoek aan Puy du Fou overdag hartstikke moe. Wel jammer, want ik denk dat ze Les Orgues de Feu heel mooi hadden gevonden. Muzikanten zweven in verlichte kleding en met verlichte muziekinstrumenten over het water, de fonteinen worden verlicht en er blijkt zelfs een gigantisch waterorgel te zijn.
Les Orgues de Feu is ’s avonds laat, tegen de tijd dat het schemerig wordt en duurt ongeveer een half uur. Zeker geschikt voor kinderen die een keer een avond later naar bed kunnen of ouder zijn.
De avondshow: La Cinéscénie
Overweeg jij voor volgend zomer een vakantie in de Vendee of een tussenstop bij Puy du Fou? Dan ben je nog op tijd om kaarten te kopen voor La Cinéscénie, de avondshow van Puy du Fou. Kaartverkoop voorLa Cinéscéniestart altijd in oktober en binnen een korte periode zijn de meeste kaarten verkocht. Na februari is het zelfs vrij kansloos om nog aan kaartjes te komen. Het is mogelijk om losse kaartjes voor La Cinéscénie te kopen of in combinatie met het park. Noteer het alvast voor in oktober in je agenda zodat je niet achter het net vist!
Wat maaktLa Cinéscénie dan zo bijzonder? De cijfers spreken voor zich: 2.000 acteurs, 24.000 kostuums, een decor van 23 ha. Het is ’s werelds grootste nachtshow. 1 uur en 40 minuten genieten van alles dat Puy du Fou te bieden heeft.
Alleen te zien in de zomermaanden. Wij waren er dus net te vroeg, maar gluurden even door de heg toen er werd geoefend. De tribune zou in een gemiddeld stadion niet misstaan. Wat groots!La Cinéscénie staat nu hoog op ons lijstje om een keer heen te gaan. Over een paar jaar, als beide kinderen net iets ouder zijn en ze het late tijdstip goed kunnen handelen.
Bezoektips Puy du Fou met kinderen
Op Facebook heb ik aan de lezers van KidsErOpUit gevraagd wat voor vragen er zijn over een bezoek aan Puy du Fou met kinderen. Hieronder geef ik daar antwoord op en deel ik andere handige bezoektips voor Puy du Fou.
Vanaf welke leeftijd is Puy du Fou met kinderen een aanrader?
Puy du Fou met kinderen is vooral leuk als ze op school al iets geleerd hebben over Vikingen, ridders en Romeinen. Vanaf een jaar of 8 dus. Je haalt dan echt het meeste uit het bezoek. Dat betekent niet dat het met jongere kinderen zoals peuters en kleuters niet kan. Ik heb mensen met buggy’s en kleine kinderen zien lopen. De meeste shows duren niet langer dan 30 minuten, dus dat is prima voor de kleintjes. Wel kan het zijn dat je soms lang in de rij staat en ook leg je grote afstanden af tussen de shows. Langs het park rijdt wel een treintje waarmee je groter afstanden kan overbruggen.
Vanaf 8 jaar is het gewoon leuker! M. was 9,5 en C. bijna 8 jaar toen we in Puy du Fou waren.
Hou er rekening mee dat de shows levensecht zijn. Dat kan voor kleine kinderen te indrukwekkend of te spannend zijn.
Puy du Fou en regen, gaat dat samen?
De meeste shows in Puy du Fou zijn buiten. Met regen is dat toch minder leuk, zeker als het de hele dag plenst. Maar hoe vaak komt dat voor in de zomer in de Vendee? Heb je een wisselvallige dag met af en toe een bui, dan kan je prima naar Puy du Fou. Ik zou dan een poncho aantrekken. Zo zit je niet met je paraplu andere bezoekers in de weg op de tribune en hou je je billen droog als je op een nat bankje zit. Er zijn poncho’s te koop bij Puy du Fou, al zijn de eenvoudige wegwerpponcho’s die je in veel Nederlandse winkels ziet voordeliger.
De volgende shows zijn binnen:
- Mousquetaire de Richelieu
- La Renaissance du Chateau
- L’Odyssee du Puy du Fou
- Le Dernier Panache
- Les Amoreux de Verdun (niet geschikt voor de meeste kinderen!)
Daarnaast is Le Signe du Triomphe deels overdekt, maar dat maakte meer de indruk dat het ter bescherming tegen de zon is dan om droog te zitten.
Hoe zit het met de verhouding vechten en niet-vechten in de shows?
Het lijkt soms alsof ze vroeger alleen maar aan het vechten waren. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de ridder-, Romeinen- en Vikinggevechten wel tot de indrukwekkendste shows behoren. Zelfs M., die niet zo’n fan is van vechten, genoot er volop van.
Shows waar helemaal niet gevochten wordt zijn:
- Le Bal des Oiseaux Fantomes
- La Renaissance du Chateau
- Les Automates Musiciens (kleine show met poppen die muziek maken)
- Le Grand Carillon
- Les Grandes Eaux
In Mousquitaire de Richelieu wordt aan het begin wel wat gevochten, maar de show is ons vooral bij gebleven door het dansen in het water en de paarden die daaraan meededen. Ook in L’Odyssee de Puy du Fou is het vechten een heel klein onderdeel van het geheel.
Zijn alle shows in het Frans?
Ja, alle shows in Puy du Fou zijn in het Frans. Tijdens ons bezoek hebben we een audioguide gebruikt. Via oordopjes kan je dan de Nederlandse vertaling horen. Omdat het geluid bij de shows best hard staat, was de audioguide onverstaanbaar. Binnenkort wordt het mogelijk om via de app van Puy du Fou naar de Nederlandse vertaling te luisteren. Hopelijk kan je het geluid dan harder zetten. Anders is het te proberen om een echte koptelefoon mee te nemen in plaats van oortjes. Een koptelefoon dekt je oren af voor het omgevingsgeluid, mogelijk kan je het dan beter horen.
Mocht iemand het komende zomer met de app en een koptelefoon proberen, dan hoor ik graag of de vertaling dan wel goed te horen is!
Ons Frans is erg slecht, we hebben de verhaallijn dus vaak gemist. Bij de meeste shows maakt dat niet uit en anders vult je fantasie zelf wel aan. Ondanks het gebrek aan vertaling hebben we volop genoten van de shows. Voor kinderen is het ook geen probleem.
Kan je Puy du Fou inéén dag bezoeken?
Natuurlijk kan dat, alleen moet je dan echt keuzes maken. In de app van Puy du Fou kan je een dag van tevoren het programma zien. Ga er even een kwartier voor zitten en plan je dag. Ook liggen er bij de entree van het park plattegronden met de showtijden van die dag. Ja kan ongeveer 5 shows zien in een dag. Hou er rekening mee dat de loopafstanden flink kunnen zijn. De shows staan wel goed aangegeven door middel van bebording. Meestal wil je toch minstens een half uur voordat de show begint in de rij gaan staan.
Wij raden de volgende 5 shows aan om sowieso te bezoeken als je naar Puy du Fou met kinderen gaat:
- Le Signe du Triomphe (Romeinen)
- Les Vikings (Vikingen)
- Le Bal des Oiseaux Fantomes (Roofvogelshow)
- Mousquetaire de Richelieu (Drie musketiers en dans)
- Le Secret de la Lance (Ridders)
Puy du Fou heeft een fastpass, de Emotionpass. Hiermee kan je tot 10 minuten voordat een show begint naar binnen en je hebt dan gegarandeerd een goede plek. Zeker te overwegen als je 1 dag hebt en meer wilt zien. Met de Emotionpass zou het mogelijk moeten zijn om 7 shows te bekijken.
De verwachte drukte bepaalt hoeveel shows er worden ingepland. Hoe meer bezoekers, hoe meer showtijden.
Wat doe je met kinderen tussen de shows door?
Tijdens een bezoek aan Puy du Fou met kinderen wil je niet alleen de shows bekijken. Kinderen willen af en toe bewegen, rennen of spelen. Aan beweging geen gebrek, want je loopt heel wat kilometers door het park. Er is centraal in het park een speeltuin. Niet groot, maar wel leuk om eventjes iets anders te doen. Dat geldt ook voor de oude dorpjes die we verspreid over het park vonden. Even kijken bij oude ambachten, een geitje aaien en in huisjes gluren. M. en C. vonden dat een fijne afwisseling.
Puy du Fou ligt erg mooi in het groen. Dat geeft rust. Wij vonden dat zelf erg fijn om zo tot rust te komen tussen alle shows door. Op warme dagen kan je hier de koelere schaduw opzoeken.
Zijn de kinderen moe van al het lopen en de indrukken? Dan kun je gebruik maken van het treintje dat aan de rand van het park verschillende delen met elkaar verbindt.
Waar ligt Puy du Fou in Frankrijk?
Puy Du Fou ligt in de Vendee, aan de westkust van Frankrijk. Vanaf Nantes en Angers is het een uur rijden. Combineer een bezoek aan Puy du Fou met kinderen met een vakantie in de Vendee (strand!) en een bezoek aan Nantes. Dat wordt een top gezinsvakantie.
Wat voor een restaurants zijn er in Puy du Fou?
Je kan in Puy du Fou natuurlijk je eigen eten opeten, maar er zijn ook heel veel restaurants. Van een echte Franse Creperie tot een Brasserie met een menukaart vol met typisch Franse gerechten. Daarnaast zijn er meerdere buffetrestaurants, waarvan een deel in de hotels. Sommige zal je moeten reserveren. Het prijsniveau is heel netjes, je krijgt er echt waar voor je geld. Op de website van Puy du Fou kan je een goede indruk krijgen van de verschillende restaurants.
Onze favoriet om in Puy du Fou met kinderen heen te gaan is La Mijoterie du Roy Henry. Iedere bezoeker krijgt een plankje met drie gaten, bij het buffet kan je hierin een voor-, hoofd- en nagerecht plaatsen. Voor kinderen is er een winkelmandje waar ze hun favoriete gerechten in kunnen doen. Je eet hier goed en snel (want he, we willen natuurlijk snel verder om zoveel mogelijk shows te zien!).
Ga je ’s avonds naar een show? Dan zijn er ook enkele restaurants open. Reserveren wordt wel aanbevolen.
Waar kan je overnachten in of vlakbij Puy du Fou?
Puy du Fou heeft zelf meerdere thematische accommodaties. Wij sliepen in een familiekamer bij de Romeinen, maar er is ook een kasteel, een dorpje met tenten en leuke huisjes. De prijzen varieren en zijn afhankelijk van het seizoen. Zeker als je een avondshow wilt bezoeken is het erg fijn om op z’n minst 1 nacht in Puy du Fou te overnachten. Meer over de hotels van Puy du Fou is hier te vinden, de genoemde prijzen zijn inclusief entree in het park.
Overnachten in de buurt van Puy du Fou kan ook. Kijk dan eens op Booking.com.
Er komt een apart blog over overnachten in of vlakbij Puy du Fou, daar zal ik verder ingaan op de hotels van Puy du Fou en opties in de omgeving. Zowel voor kampeerders met eigen kampeermiddels als diegene die een accommodatie willen huren.
Wat zijn de entreeprijzen van Puy du Fou?
Het is mogelijk om vooraf je entreekaarten te kopen of aan de deur. Vooraf kopen is voordeliger en daar gaan we in deze opsomming vanuit.
Entreekaartje voor het Grand Parc (Puy du Fou zoals hierboven beschreven, excl La Cinéscénie)
- tickets voor 1 dag, volwassenen 33euro, kinderen 23euro
- tickets voor 2 dagen, volwassenen 52euro, kinderen 37eur0
- tickets voor 3 dagen, volwassenen 57euro, kinderen 42 euro
Entreekaartjes voor het Grand Parc +La Cinéscénie:
- tickets voor 1 dag, volwassenen 54euro, kinderen 36euro
- tickets voor 2 dagen, volwassenen 71euro, kinderen 48eur0
- tickets voor 3 dagen, volwassenen 76euro, kinderen 53euro
Losse kaartenLa Cinéscénie:
- 27 euro voor volwassenen, 19 euro voor kinderen
- Voor 6 euro extra heb je superior seating, betere plekken dus
De Emotion Pass (fastpass) kost 12 euro per persoon. Als je naar Puy du Fou met kinderen gaat, dan adviseren we eerder om een ticket voor 2 of 3 dagen te kopen in plaats van een Emotion Pass. Je betaalt dan ietsje meer dan een ticket + Emotion Pass, maar hebt minder indrukken op een dag.
De prijs voor kinderen geldt voor kinderen van 5 t/m 13 jaar. Meerdaagse tickets moeten binnen 7 dagen gebruikt worden.
Alle genoemde prijzen zijn uit 2017. Meer informatie over openingstijden en entreetickets kan je vinden op de website van Puy du Fou.
Zou jij een keer naar Puy du Fou met kinderen willen?
Meer lezen
We bezochten al meer themaparken in Frankrijk. Klik & kijk voor meer inspiratie:
KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Puy du Fou. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.