Review: Phlat ball aeroflyt van Goliath

0
499

Een frisbee die in een bal verandert? Dat klinkt leuk voor op de camping. Blogger Suzanne test de phlat ball aeroflyt van Goliath met haar gezin. Eens kijken of deze bijzondere bal in het echt net zo leuk is als in de reclamespotjes.

Review: Phlat ball aeroflyt van Goliath

Een Phlat ball. Ik had er nog nooit van gehoord. Na de vraag of wij een phlat ball aeroflyt willen testen, zie ik al snel reclame op televisie van twee jongens die een disc werpen en een bal vangen: de phlat ball. “Verandert in de lucht van vorm en is supercool”, aldus de reclame. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Dat ziet er leuk uit, zou het echt zo werken?

De phlat ball aeroflyt is de opvolger van de phlat ball. Ontwikkeld met een patent door Goliath. Het verschil in de opvolger zit hem in de vormgeving en de snelheid. Door de vormgeving van de aeroflyt kan hij hogere snelheden halen dan de gewone phlat ball.

Uiterlijk en verpakking van de phlat ball aeroflyt

De phlat ball aeroflyt ziet er mooi uit en is van zacht plastic. Zit in een kleurrijke verpakking en is vormgegeven met een mooie opvallende blauw/oranje kleur. Bij het testen blijkt dat de phlat ball (dankzij de knaloranje kleur) ook in het schemerlicht goed zichtbaar is. Bij het openen van de verpakking ontstaat bij ons direct de vraag wat we moeten doen met het gele draadje dat door de disc geregen is. Op de verpakking staat dat nergens uitgelegd, dus we gokken er op dat het draadje doorgeknipt en verwijderd moet worden. Een goeie gok.

De phlat ball aeroflyt in de verpakking.
De phlat ball aeroflyt in de verpakking.

Opwarmen van de phlat ball aeroflyt

Op de verpakking staat dat de bal opgewarmd moet worden voor gebruik. Wij besluiten hem in de zon te leggen. Het opwarmen van de bal duurt erg lang. Na een half uur is wel te zien dat de disc boller wordt, maar inmiddels is het speelplezier al verdwenen. Je kunt het proces versnellen door het onder de warme kraan te houden, maar dat hebben we nog niet geprobeerd. Ondanks dat de phlat ball nog niet warm is, beginnen we met gooien. Dat helpt. Deze manier van opwarmen versnelt het proces wel en na een flink aantal keren overgooien gaat het al beter en wordt de disc tijdens het gooien een bal.

De phlat ball aeroflyt ligt op te warmen in de zon.
De phlat ball aeroflyt ligt op te warmen in de zon.

Onze ervaring met de phlat ball aeroflyt

Mijn jongens zijn 7 en 9 en hebben moeite met het gooien. Het is een aparte techniek, die ze nog niet goed beheersen. Als het gooien na een tijdje oefenen wel lukt, is de phlat ball lastig te vangen.

Doordat de disc onderweg niet altijd openklapt is deze soms moeilijk te vangen. De disc heeft na het gooien een basissnelheid die vermindert doordat het open klapt en een bal wordt. Als hij dan niet open klapt, blijft de snelheid hoog. Bovendien is de schijf moeilijker te vangen vanwege de uitstekende delen. Je hoeft geen angst te hebben om je te bezeren aan de uitstekende delen. De phlat ball is gemaakt van zacht plastic en doet geen pijn als hij tegen je aan komt.

Je gooit de phlat ball als een frisbee om hem bij de andere persoon te krijgen, maar door het open klappen vermindert de snelheid. Hierdoor bereikt hij niet zijn doel, valt eerder naar beneden en is dan niet meer te vangen. Je moet hem dus altijd harder weggooien dan je zou willen/denken. Als de phlat ball dan onderweg niet open klapt komt hij als disc erg snel aan. De disc is door de vorm en de hogere snelheid veel moeilijker om te vangen. De oudste van 9 jaar krijgt na enig oefenen de smaak te pakken en vindt de phlat ball wel leuk. Onze jongste zoon van 7 jaar geeft het snel op.

De phlat ball klapt nog niet open bij het gooien.
De phlat ball klapt nog niet open bij het gooien.
Opgewarmd en klaar voor gebruik.
Opgewarmd en nu echt klaar voor gebruik.

Is de phlat ball aeroflyt leuk voor op het strand?

Na de test in het gras, hebben we de phlat ball op het strand geprobeerd. Dit kan, mits je alleen in het zand blijft en er geen water bij komt. De combinatie van water en zand werkt met dit mechanisme niet, omdat de natte zandkorrels tussen de veren van de schijf terecht komen en er geen vacuüm ontstaat bij het zuignapje in het midden van de schijf (openklapmechanisme).

Praktische informatie

De phlat ball is o.a. bij Bol.com te koop en kost daar net iets meer dan 25 euro, maar in de gewone speelgoedwinkels ligt deze voor circa 17 euro. De productinformatie geeft aan dat het speelgoed is voor kinderen vanaf 5 jaar. Wat ons betreft is de phlat ball niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar. Tenzij ze over een goede behendigheid en balvaardigheid (gooien/vangen) beschikken. De kleuren van de phlat ball zijn aantrekkelijk en het materiaal is zacht waardoor het veilig is met een zeer geringe kans op bezeren.

Meer lezen

Op zoek naar meer handige producten voor op vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Goliath. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.