Camping le Viginet in de Auvergne: kleinschalig, gemoedelijk en kindvriendelijk

2
569

In de zomer van 2017 bezocht Suzanne camping le Viginet in Saint-Nectaire. Een pareltje, prachtig gelegen midden tussen de vulkanen in het hart van Parc Regional Volcans d’Auvergne. Een heerlijke plek om tot rust te komen en om deze mooie Franse regio te verkennen. En ook nog eens kindvriendelijk.

Camping midden in het hart van de vulkaanregio Massif de Sancy

Toen we enkele jaren geleden op camping Les Suchères stonden, besloten we om nog eens terug te keren naar de Auvergne. Vooral ook om het zuidelijke bergachtige deel met natuur en vulkanen te bezoeken. We lezen en horen goede recensies over camping le Viginet in Saint-Nectaire en besluiten daarheen te gaan. Vooral de kleinschaligheid, de gunstige ligging midden in het hart van de vulkaanregio Massif de Sancy en de ruime groene plekken met goede voorzieningen trekken ons aan.

 

Camping le Viginet in de Auvergne: gastvrij en kindvriendelijk

Eenmaal op camping le Viginet aangekomen worden de verwachtingen waar gemaakt. Er heerst een rustige relaxte sfeer, er zijn mooie grote plekken in het groen en een leuke mix van Franse en Nederlandse vakantiegangers. Dat komt vooral door de twee eigenaren Thomas en Odile. Dit Nederlands-Franse stel is gastvrij en weet precies wat Nederlandse gezinnen met kinderen willen op een camping. Speelplezier, ruime groene plekken, schoon sanitair, rust en gastvrijheid. Deze camping heeft dat allemaal. Wat ons betreft een pareltje in de Auvergne.

Ruime groene kampeerplekken

De kampeerplekken zijn stuk voor stuk ruim en groen. Een deel van de plekken heeft een mooi uitzicht op de omliggende heuvels. De meeste plekken hebben voldoende schaduw, een klein aantal ligt in de volle zon. Wij hebben een prachtige plek met zon en voldoende schaduw en uitzicht op de tegenoverliggende heuvels. Centraal op de camping met voldoende privacy en gezellige buren. We hebben daar twee weken heerlijk vertoefd.

Ruime groene plekken.
Ruime groene plekken.
Plekken met uitzicht.
Plekken met uitzicht.
Kampeerveld met safaritenten.
Kampeerveld met safaritenten.

Huuraccommodaties: safaritenten, trekkershutten en chalets

Verspreid over de camping tussen de kampeerplekken zijn diverse huuraccommodaties aanwezig. Onderaan staan enkele safaritenten op een besloten veld tussen een aantal kampeerplekken. Halverwege op de heuvel staat een rijtje trekkershutten met een magnifiek uitzicht. Deze zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Iets hoger op het terrein staat een aantal chalets (voor 5 of 7 personen).

De safaritenten onderaan de camping.
De safaritenten onderaan de camping.
Trekkershutten met magnifiek uitzicht.
Trekkershutten met magnifiek uitzicht.
Op de camping zijn meerdere plekken met chalets.
Op de camping zijn meerdere plekken met chalets.

Kindvriendelijke camping zonder animatie en met zwembad

De camping biedt speelplezier voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 14 jaar. Er is geen animatie. Dat past niet bij de rust op deze camping en de uitstraling. Maar eerlijk gezegd is dat ook helemaal niet nodig. De kinderen vermaken zich uitstekend met de vele vriendjes en vriendinnetjes. In de speeltuin, in het (kleine maar fijne) zwembad met apart peutergedeelte en met tafeltennissen. Wij zien onze kinderen weinig bij de tent. Ze vermaken spelen weerwolven en  verstoppertje met vriendjes, kijken naar de opstijgende luchtballonnen en zoeken sprinkhanen en hagedissen.

 

De kabelbaan in de speeltuin.
De kabelbaan in de speeltuin.
Bij de camping stijgen luchtballonnen op.
Bij de camping stijgen luchtballonnen op.

Schoon sanitair

Er zijn twee sanitairgebouwen op de camping. Een centraal gelegen wat ouder gebouw met alle noodzakelijke sanitair en een familiedouche, babyroom, invalidenruimte en wasserette. Wat lager op het terrein, tussen de trekkershutten, staat een splinternieuw sanitairgebouw met een aantal toiletten en wascabines. De hokjes bestaan uit een douche met wastafel. Dat is handig, maar ook een nadeel als je alleen maar een wastafel nodig hebt en alle douches bezet zijn. Ook is er geen elektra in de sanitairgebouwen aanwezig, wat ik wel onhandig vind. Er zijn vier afwasplekken. Het is geen straf om hier af te wassen, want je hebt een super uitzicht op de heuvels. Het sanitair wordt tweemaal per dag uitgebreid schoon gemaakt. Hier durf je je kinderen zonder problemen zelf naar de wc te laten gaan.

Splinternieuw en schoon sanitairgebouw.
Splinternieuw en schoon sanitairgebouw.
Zo wil je elke dag wel afwassen. Wat een uitzicht.
Zo wil je elke dag wel afwassen. Wat een uitzicht.

Welkomstdrankje

De campingeigenaren organiseren elke zondagavond een bijeenkomst met welkomstdrankje voor alle campinggasten. Iedereen is welkom en krijgt informatie over de campingregels en allerlei uitjes in de omgeving. Er zijn drankjes en hapjes (lokale lekkernijen waaronder kaas uit Saint-Nectaire). Ook is een aantal mensen van toeristische bezienswaardigheden en activiteiten aanwezig. Wij spreken met Alain van het Centre Tout Terrain de Sancy. Hij organiseert 4×4 jeepsafari’s en dat lijkt ons wel wat. Via de camping boeken we bij hem een jeepsafari van 3 uur. De kinderen vonden dat geweldig. Lees hier ons blog over de jeepsafari.

Overige voorzieningen

Tenslotte biedt de camping een camperserviceplaats, worden er enkele kampeerartikelen verkocht, is er een uitgebreide toeristeninformatie, kun je wandel- en fietskaarten kopen en wordt er elke ochtend heerlijk vers brood verkocht. Elke avond is er een afhaalbuffet geopend waar je verrukkelijke pizza’s of friet kunt kopen. En niet onbelangrijk: er is gratis WiFi (niet altijd even stabiel en sterk), vooral op de plekken dichtbij de receptie.

Uitjes in de directe omgeving Massif de Sancy

Zowel in Saint-Nectaire als de rest van de regio Massif de Sancy is ontzettend veel te doen met kinderen. In de directe omgeving van de camping zijn een Via Ferrata (klimparcours), minigolfbaan, grotten, thermale baden en binnenzwembad en een jeepcenter voor 4×4 toertochten aanwezig. Er zijn talloze wandelroutes en ook fietsers komen aan hun trekken (mountainbiken en racefiets). Wij hebben ons geen moment verveeld en heel veel gewandeld, over vulkanen, om kratermeren, naar watervallen. We hebben Chateau Murol met ridderspelen bezocht, de grotten bezocht en een kijkje genomen in de afgegraven vulkaan Volcan de Lemtegy.

Ik moet heel eerlijk bekennen: ik vind dit deel van de Auvergne één van de mooiste stukken Frankrijk die ik tot nu toe heb gezien. Meer informatie over alle uitjes die wij hebben gedaan komt in een apart blog.

Beklimming van de Puy de Sancy met prachtig uitzicht.
Beklimming van de Puy de Sancy met prachtig uitzicht.

""</a

Ridderspelen voor kinderen in Chateau Murol.
Ridderspelen voor kinderen in Chateau Murol.

Wat je verder nog wilt weten over camping le Viginet

In het dorp Saint-Nectaire zijn alle bassivoorzieningen aanwezig, hoewel je voor een grotere supermarkt wel wat verder moet rijden (Murol of Issere). Ook is een aantal restaurants in Saint-Nectaire aanwezig waar je goed kan eten.

Camping le Viginet ligt aan een doodlopende weg op een heuvel boven het dorp. Het is er overdag en ’s nachts lekker rustig. Op de camping heerst vanaf 22 uur rust. Wil je dit niet en zoek je echt gezelligheid in de avond, dan is deze camping niet geschikt voor jou.

De prijs-kwaliteitverhouding is goed. Voor een vouwwagen met bijzettent, stroom (10 Ampère), twee volwassenen en twee kinderen betalen wij 34 euro per nacht (prijspeil 2017). Meer informatie over de tarieven van deze camping vind je hier.

Heb je geen eigen kampeermiddel? Voor een 5 persoons chalet betaal je in het hoogseizoen gemiddeld 650 euro per week (prijspeil 2017). Buiten het hoogseizoen zijn de chalets ook per nacht (minimaal 2 nachten) te boeken.

De trekkershutten zijn geschikt voor 2, 4, 5 of 6 personen. Een 4 persoons trekkershut kost in het hoogseizoen zo’n 300-400 euro per week. Buiten het hoogseizoen zijn de hutten ook per nacht (minimaal 2 nachten) te boeken. Tarieven van de huuraccommodaties vind je hier.

Meer informatie en foto’s van de camping vind je op deze website van de camping.

Camping le Viginet wordt op Zoover beoordeeld met een 8,2.

Ligging van camping le Viginet


 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke campings in Frankrijk? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.