Kindvriendelijke campings in Italië: onze tips en ervaringen

0
1069

Op zoek naar kindvriendelijke campings in Italië? Bekijk dan onze lijst met Italiaanse campings waar wij zelf al eens waren en we je dus onze uitgebreide persoonlijke review van kunnen geven.

Je vindt hieronder een mix van kleine kindvriendelijke campings van Nederlandse eigenaren tot grotere Italiaanse campings in verschillende regio’s van Italië.

Onderaan het artikel hebben we nog wat andere handige tips voor je verzameld voor het maken van je keuze en specifieke bestemmingen binnen Italië. Veel leesplezier!

Laatste update 2024

Kindvriendelijke campings in Italië: een overzicht

Alle kindvriendelijke campings in Italië zijn door onze bloggers getest en over alle campings is een uitgebreid blog geschreven. In dit overzicht laten we per camping de belangrijkste wetenswaardigheden zien en als je op de link van de camping klikt kom je direct bij het bijbehorende blog, handig!

Maar eerst onze tips voor tussenstops op weg naar Italië, handige kampeergidsen en websites waar wij goede ervaringen mee hebben.

Tussenstops op weg naar Italië

Vergeet niet voor vertrek ons overzicht van kindvriendelijke parkeerplaatsen langs de Duitse snelweg of in Zwitserland te bekijken. Of kies een leuke tussenstop in een hotel met familiekamer op weg naar Italië.


Campinggidsen Italië

Op zoek naar meer inspiratie? Dan kunnen we onderstaande campinggidsen aanraden:


Campings voor gezinnen met kinderen in Italië: handige andere websites

Vind je hieronder net niet de kindvriendelijke camping in Italië die jij zoekt? Kijk dan ook eens op een van de volgende websites van campingaanbieders:


Hieronder hebben we per regio de kindvriendelijke campings in Italië opgenomen waar wijzelf (of een gastblogger) zijn geweest. Het varieert van kleine campings in Italië tot wat grotere campings met meer voorzieningen. Voor ieder wat wils dus!

Kindvriendelijke camping in noord Italië

In het noorden van Italië hebben we tot nu toe één kindvriendelijke camping bezocht: camping La Tarufaia in Lombardije.

Camping La Tartufaia in Lombardije

Camping La Tartufaia is een gemoedelijke Italiaanse familiecamping in het noorden van Italië. De camping heeft ruim 80 kampeerplekken en vijftien stacaravans. Het is een terrassencamping met uitzicht over het Endinemeer. Op de camping is geen animatie, wel af en toe een pizza-avond waar kinderen zelf pizza mogen bakken. De camping heeft een fijn zwembad (badmuts verplicht!).

Leuke uitstapjes in de omgeving: Waterpark Aqua Planet, Bergamo, Verona, Milaan, varen naar het eilandje Monte isola op het Iseomeer.

Kijk op de website van Camping La Tartufaia voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen. 

Kindvriendelijke-campings-La-Tartufaia
Wat een uitzicht vanaf camping La Tartufaia

Kindvriendelijke campings in Toscane

Het glooiende landschap, de eeuwenoude steden en het heerlijke eten maken van Toscane een geliefd vakantiegebied. Hieronder vind je een paar pareltjes van kindvriendelijke campings in Toscane. 

Camping Nonna Stella

Deze tussen de olijfbomen liggende gezinscamping heeft ruime plekken. Er zijn 35 kampeerplaatsen op het gras, agriturismo kamers en chalets. De camping heeft een fijn zwembadje en een moestuin waar gasten uit mogen oogsten voor eigen gebruik. Onze blogger Fieke heeft dit blog over camping Nonna Stella geschreven.

In de omgeving vind je op 4 km het strand. De plaatsen Siena en Volterra liggen wat verder maar zijn een bezoek waard en voor de kinderen is er een klimbos in de buurt. 

Kijk voor meer informatie op deze website

Kindvriendelijke-campings-Nonna Stella
Ruime plekken op camping Nonna Stella

Camping La Futa

Op de grens van Toscane en Emilia-Romagna ligt camping La Futa. Bovenop de Futapass heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De camping beschikt over 116 plaatsen. Er is een zwembad met glijbanen, een speeltuintje en een tafeltennistafel. In het restaurant kan je lekkere pizza’s eten. 

Leuke uitstapjes maak je naar Bologna, Florence en het Ferrari Museum in Maranello

Kindvriendelijke-campings-La Futa
Deze foto van camping La Futa werd met een drone gemaakt

 

Camping Orlando in Chianti

Deze natuurlijke gezinscamping Orlando in Chianti is gelegen tussen de steden Florence, Siena en Arezzo, de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in Toscane. Op deze camping kun je met je eigen kampeermiddel kamperen, maar ook kiezen voor een glampingaccommodatie in de vorm van een lodge of een stacaravan. De camping heeft een zwembad, een supermarkt, restaurants en ook animatie. 

In de omgeving maak je uitstapjes naar onder meer Florence, Pisa, San Gimignano, Siena en Parco di Pinocchio. 

Camping Orlando is te boeken via TUI

Kindvriendelijke-campings-italie4
Wat een toffe airlodge op camping Orlando in Chianti

 

Paradu Tuscany Resort

Eén blik op foto’s van deze glamping en we waren verkocht. Wat een pareltje! Glamperen in optima forma doe je op het vakantiepark Paradu Tuscany Resort. Naast vakantiehuisjes vind je er prachtige safaritenten compleet met toilet en douche en verscholen in het groen. Het ecopark is een pareltje in Toscane en beschikt over een supermarkt, restaurant, twee zwembad, meerdere speeltuintjes en zijn er allerlei activiteiten te doen zoals tennisles en paardrijden.

Vanaf de camping bezoek je onder meer de zandstranden van Marina di Castagneto Carducci, maak je een wandeltocht naar Buca della Fate of bezoek je pretpark Cavallino Matto in Marina di Castagneto Carducci.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Paradu Tuscany Resort

Kindvriendelijke-campings-italie5
De safaritenten ademen een en al romantiek

 

Kindvriendelijke campings in Le Marche

Ten oosten van Toscane ligt de Marken, in het Italiaans Le Marche genoemd. Minder bekend dan Toscane maar net zo mooi. Onze bloggers bezochten twee campings.

Camping Pronto Campi

De door Nederlanders gerunde camping Pronto Campi is een kleine oase in Le Marche. De 25 plekken tellende terrassencamping beschikt over een zwembad, trampoline en schommels. De sfeer is er heel relaxt. Contact met de campingeigenaren en met andere gasten mag, dat vindt iedereen leuk. Maar als je het niet wil, is dat ook prima. In de zomer is het heerlijk bakken en eten tijdens de pizza-avonden. 

Vanaf de camping kun je naar Urbino, Gubbio en wandelen bij de Furlo Kloof. 

Het hart van camping Pronto Campi
Het hart van camping Pronto Campi

 

Camping Faranghe

Op zo’n 20 kilometer van de Adriatische kust ligt op het platteland camping Faranghe. De kleine camping met slechts 20 plaatsen (allemaal met stroom), twee appartementen en een huurcaravan wordt gerund door Nederlandse eigenaren. Vanaf de camping heb je zicht over een prachtige vallei. De plekken zijn ruim. Er is een opzetzwembad, een schommel en een timmerkist om hutten mee te bouwen. Tweemaal per week kun je aanschuiven bij het viergangendiner. Ook worden avonden georganiseerd waarop de kinderen pizza’s maken.

Vanaf de camping kun je naar Gubbio, Assisi of het strand van Sirolo. Lees in dit blog meer over uitjes in Le Marche.

Kindvriendelijke-campings-italie7
De piaggio van camping Faranghe

 

Meer kindvriendelijke campings in Italië

Ben je op zoek naar meer informatie over kindvriendelijke campings in Italië? Lees dan verder in de onderstaande blogs:

Of bekijk meer opties via de volgende reisorganisaties:

Heb jij al eens van deze kindvriendelijke campings in Italië bezocht? Hoe vond jij het daar?

 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen voor je gezinsvakantie in Italië? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Nieuwsgierig wat we nog meer schreven over Italië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram.

In dit artikel over kindvriendelijke campings in Italië staan affiliate links. Mocht je via zo’n linkje een aankoop doen en/of een reservering maken, dan ontvangen wij een kleine commissie. Hiermee kunnen we de website draaiende houden. Dank daarvoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.