Kleine familiecamping in de Ardèche: Camping Coeur d’Ardèche

0
586

Ben je op zoek naar een leuke, niet al te grote familiecamping in de Ardèche in Zuid-Frankrijk? Lees dan de ervaringen van blogger Jolinda op Camping Coeur d’Ardèche eens. Zij had heel veel Nederlanders en nog meer drukte verwacht, maar werd aangenaam verrast door de mooie natuur, schaduwrijke plekken en een relatief rustige camping.

Naar een familiecamping in de Ardeche

Voor het eerst kamperen en dan ook nog naar de Ardèche gaan. In het hoogseizoen. Vrienden en familie kijken raar op als wij onze vakantieplannen delen. “Jullie houden toch zo van de natuur, van rust en ruimte? Nou veel succes!” Eerlijk gezegd twijfelen wij zelf ook wel, maar onze tienerdochter wil zo graag eens naar een camping in Frankrijk ‘gewoon zoals iedereen’. Dus zoek ik een kleine familiecamping in de Ardèche uit, 80 plaatsen, waar je ook kant-en klare tenten en sta-caravans kunt huren. Ik kom uit bij Camping Coeur d’Ardèche, voorheen camping Le Chambourlas. We reserveren een 5-persoons Lodge, een safaritent met alles erop en eraan. We hoeven alleen maar kleding en wat speelgoed in de auto te gooien en gaan.

Frankrijk here we come!

We rijden op ons gemak naar Frankrijk, met 2 overnachtingen. Veel Nederlanders rijden er in 1 keer naartoe, bijvoorbeeld ’s nachts, maar daar hebben wij geen zin in. We stoppen in de Ardennen en in Dijon. Een prachtige stad, daar vertel ik in een apart blog ‘Stedentrp Dijon met kinderen’ meer over. Goed uitgerust komen wij al vroeg in de middag aan op de camping. Geen probleem, onze lodge staat al op ons te wachten.

Onze kant en klare tent staat al op ons te wachten.
Onze kant en klare tent staat al op ons te wachten.

Glamping op Camping Coeur d’Ardèche

De vriendelijke eigenaars kunnen beperkt Engels, maar we begrijpen elkaar al snel. Onze grote safaritent is mooi en wat ik erg belangrijk vind, schoon. De bedden zijn fris en alles is aanwezig voor een comfortabel verblijf. Koelkast, fornuis, we hebben zelfs onze eigen badkamer. Glamping op z’n best als je het mij vraagt. Wij zitten in een rijtje van drie lodges, met genoeg ruimte naast de tent voor onze auto en om te spelen. En een veranda om lekker buiten te kunnen leven.

Prima bedden.
Prima bedden.
Aparte slaapruimte voor de kinderen met een stapelbed en een eenpersoonsbed.
Aparte slaapruimte voor de kinderen met een stapelbed en een eenpersoonsbed.
Kleine keuken voor het geval we een een keer binnen moeten koken.
Kleine keuken voor het geval we een een keer binnen moeten koken.
Eigen badkamer, klein maar fijn.
Eigen badkamer, klein maar fijn.
We hebben binnen zelfs een klein zitje.
We hebben binnen zelfs een klein zitje.
Heerlijke veranda voor lange zwoele zomeravonden.
Heerlijke veranda voor lange zwoele zomeravonden.

Familiecamping in de Ardèche

Het valt me op dat er nog heel veel lege plekken zijn. We zijn aan het begin van de vakantieperiode, later in de week komen er gelukkig meer kampeerders bij. Dat is wel zo leuk voor onze kinderen, die graag samen met andere kinderen spelen. De plekken om met je eigen tent of caravan te kamperen zijn ruim opgezet en bijna allemaal onder de bomen. Het kan hier flink warm worden en dan is dat wel zo prettig.

Ruime plekken voor je eigen kampeermiddelen.
Ruime plekken voor je eigen kampeermiddelen.
Niet het meest moderne sanitair, maar wel schoon.
Niet het meest moderne sanitair, maar wel goed schoon.

Riviertje en zwembad

De familiecamping ligt aan een rustig riviertje. Op een klein strand kunnen kinderen lekker spelen bij het water. Omdat er veel alg in de rivier zit, nodigt het water niet uit tot een duik. Daar is het zwembad beter voor geschikt. Een niet al te groot zwembad zonder toeters en bellen. Voor mijn kinderen helemaal goed, voor oudere kinderen misschien iets te saai. Er is ook een peuterbadje.

De camping is mooi gelegen aan de rivier de Chambourlas.
De camping is mooi gelegen aan de rivier de Chambourlas.
Vaste prik 's avonds even bij de rivier kijken of er nog bevers zijn.
Vaste prik ’s avonds even bij de rivier kijken of er nog bevers zijn.
Het wachten wordt vaak beloond.
Het wachten wordt vaak beloond.
De camping heeft een zwembad zonder veel toeters en bellen.
De camping heeft een zwembad zonder veel toeters en bellen.

Gemoedelijk

Mijn eerste indruk van de familiecamping is goed, het is hier rustig en de sfeer is gemoedelijk. Als ik vergeet geld mee te nemen bij het ophalen van de broodjes, reageert het personeel vol begrip. Dat komt wel. Fijne service trouwens, bij de receptie ligt een lijst waar je elke dag kunt invullen welke broodjes je de volgende ochtend vers van de bakker geleverd wilt hebben.

Bij het welkomstdrankje ontdekken we dat de huidige eigenaars bezig zijn met hun laatste seizoen. Een jong Frans stel neemt het over en stelt zich meteen voor. Samen draaien ze de camping deze zomer. Ik spreek de nieuwe eigenaar, Thomas, aan met de vraag of hij veel wil gaan veranderen. Gelukkig is er een Belgische campinggast die zijn verhaal voor mij vertaalt. In rap Frans vertelt hij namelijk zijn enthousiaste plannen.

Meer voor families op Camping Coeur d’Ardèche

Thomas wil nog meer activiteiten voor families, wandelingen, de kinderclub uitbreiden. Hij wil een groter voetbalveld bij het restaurant en een speeltuin. Ook wil hij met ecologische middelen een gedeelte van de rivier schoonmaken, zodat hij daar wateractiviteiten kan organiseren. Hij heeft het over een trampoline in het water en surffietsen.

Animatie

Klinkt allemaal leuk, maar zoals het nu op de camping is, vinden wij het ook al goed. Een kinderclub waar mijn jongste kinderen graag naartoe gaan om te knutselen en spelletjes te doen. De begeleider kan zowel Frans als Nederlands, handig! Een zwembad dat diep genoeg is om een beetje te duiken. De rivier waar we ’s avonds bevers spotten. Een grote trampoline waar ze zich lekker kunnen uitleven. Ik vraag me wel af hoe dit gaat als de camping helemaal vol zit. De plannen van Thomas om een speeltuin bij het restaurant te maken lijken mij dan zo gek nog niet.

Faciliteiten op de camping

Wij hebben onze eigen badkamer, maar ik neem wel een kijkje bij het sanitair op de camping. Dat ziet er schoon en fris uit. Het oogt niet druk, maar het is lastig in te schatten of het voldoende is als de camping helemaal vol staat. Het babybadje lijkt mij ideaal als je nog kleine kinderen hebt.

Bij de receptie is een heel klein winkeltje, wij hebben hier niks gekocht vanwege het zeer beperkte assortiment. Een grote supermarkt vind je in Privas, kwartiertje met de auto. De voorraad folders is wel uitgebreid, en de vriendelijke medewerkers voorzien je ook graag van advies over wat je in de omgeving kunt doen.

Restaurant

Het hart van onze familiecamping in de Ardèche vinden we naast de receptie, het restaurant met een prettig terras. Waar we ongestoord gebruik kunnen maken van de gratis WIFI, zonder dat er meteen iemand naast ons staat om een bestelling op te nemen. De cappuccino is overigens erg lekker heb ik ontdekt. Vanaf het terras kan ik een blik werpen op de tent waar de kinderactiviteiten worden gehouden. In het restaurant kun je prima lunchen, of genieten van een simpel, maar goed diner. Op de kaart staan pizza’s, snacks en lokale gerechten. De snacks en pizza’s kun je ook afhalen. Daar maken wij op de eerste dag dankbaar gebruik van.

De omgeving van de familiecamping in de Ardèche

Vanaf de camping maken we een mooie wandeling langs het riviertje. Heb je genoeg energie, dan kun je wandelen naar het kleine plaatsje Eyereus. Hier kun je ook fietsen huren voor een mooie tocht op de Via Dolce. Daar zal ik in een apart blog nog meer over schrijven. Verder kun je de wat grotere, maar mooie plaats Privas bezoeken. Vanaf de camping worden ook wandelingen georganiseerd en bezoekjes aan een nabij gelegen boerderij.

De omgeving van de camping nodigt uit voor een wandeling of fietstocht.
De omgeving van de camping nodigt uit voor een wandeling of fietstocht.
's Avonds als het afkoelt kun je zo vanaf de camping een mooie wandeling maken.
’s Avonds als het afkoelt kun je zo vanaf de camping een mooie wandeling maken.

De Ardèche leent zich bij uitstek voor activiteiten op het water. Zo kun je kajakken of suppen in de omgeving. Wij kiezen voor een avontuurlijk wateruitje: Canyoning in de Ardeche.

Dit gedeelte van de Ardèche is rustiger dan het verderop gelegen gebied rondom Vallon pont d’Arc. Daar gaan wij een dagje naartoe en dat kost ons 1,5 uur heen en 1.5 uur terug rijden. Een mooie route door de bergen.

Verder is het heerlijk genieten van het campingleven, onder de bomen op de charmante familiecamping Coeur d’Ardèche.

Ben jij al eens op vakantie geweest in Zuid-Frankrijk? Lijkt een kleine familiecamping in de Ardèche iets voor jou?

Praktisch

Wij betaalden 95 euro per nacht in het hoogseizoen voor onze ruime safaritent met alles erop en eraan. Prijspeil zomer 2016. Kijk voor de tarieven voor andere accommodaties of een kampeerplaats op de website van de camping.

De camping ligt op ongeveer 1020 kilometer vanaf Utrecht.

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Ook zin gekregen om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Klik en lees voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.