Terugblik “Zo kampeer ik” zomerspecial 2014: kamperen met kinderen

4
164
vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, vouwwagen met kinderen, caravan met kinderen, tent met kinderen, camper met kinderen, kampeerhut met kinderen, kids er op uit
Vouwwagens, caravans, tenten, een camper en een kampeerhut. Ze kwamen allemaal voorbij in "Zo kampeer ik".

In dit blog blikt Saskia terug op de zomerspecial ‘Zo kampeer ik’ uit 2014. Lees hier waarom jullie voor welk kampeermiddel kiezen.

Kampeerervaringen delen

Begin juli 2014. Dit blog net een paar weken gelanceerd en opeens kreeg ik een idee. Ik vind het altijd leuk om te horen waarom de een overtuigd voor een caravan kiest en de ander niet zonder zijn tent kan. De liefde en passie die veel mensen voor hun kampeermiddel hebben is groot. Voor kamperen met kinderen heeft iedereen zijn eigen favoriete kampeermiddel. Zou het een idee zijn om deze verhalen te delen? Ik schreef eerst een proef blogje over onze ex-caravan, gooide de 5 vragen die ik bedacht had in de groep, kreeg veel enthousiaste reacties en besloot elke woensdag en zaterdag een nieuwe aflevering te plaatsen. Een beetje overmoedig was het wel…. Er zijn momenten dat ik me afgevraagd heb waar ik aan begonnen was, als ik geen nieuwe aanmeldingen had en de woensdag of zaterdag snel dichterbij kwamen. Maar elke keer kwam het goed en werd ik soms verrast uit onverwachte hoek. Daarom voor iedereen die mee gedaan heeft:

Dank jullie wel! Zonder jullie was deze special niet zo’n groot succes geworden. Ik heb van jullie verhalen genoten en ik hoop dat het wederzijds was.

Kamperen met kinderen

De zomerspecial begon op zaterdag 5 juli en de laatste aflevering van 2014 verscheen op woensdag 10 september. Wat voor kampeermiddelen zijn er allemaal voorbij gekomen?

 • 7 vouwwagens
 • 5 caravans
 • 5 tenten
 • 1 huurtent
 • 1 kampeerhut
 • 1 camper

Opvallend was dat bijna iedereen opzet gemak en/of veel ruimte als argument noemde om juist voor dit kampeermiddel te kiezen. Zo zie je maar, dat is bij elk soort kampeermiddel mogelijk. Kamperen met kinderen in een caravan, in een vouwwagen of in een tent, alles heeft z’n voor- en nadelen. Weet jij nog niet hoe je met kinderen wilt kamperen? Lees dan vooral alle ervaringen die verzameld zijn in deze special. Je vindt ze hier.

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, vouwwagen met kinderen, caravan met kinderen, tent met kinderen, camper met kinderen, kampeerhut met kinderen, kids er op uit
Vouwwagens, caravans, tenten, een camper en een kampeerhut. Ze kwamen allemaal voorbij in “Zo kampeer ik”.

“Zo kampeer ik” in 2015 op herhaling?

Afhankelijk van de animo gaat deze zomerspecial in 2015 op herhaling. Wil jij dan mee doen? Dan mag je natuurlijk al je bijdrage mailen naar ons mailadres. Deelnemen is eenvoudig. Je zoekt minimaal 2 liggende foto’s van je kampeermiddel en je beantwoordt de volgende 5 vragen:

 1. Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?
 2. Met welk kampeermiddel kamperen jullie?
 3. Waarom hebben jullie hiervoor gekozen?
 4. Wat kost het ongeveer?
 5. Waarom zou je dit kampeermiddel aan anderen aanraden?

Nieuwe specials!

Binnenkort starten er twee nieuwe specials. Nieuwsgierig? Dan onthul ik hierbij de titels: “Veelbelovend” en “Uit de oude doos”. Binnenkort meer!

Meer lezen

Meer lezen over hoe anderen kamperen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

4 REACTIES

 1. Voor ons is ruimte ook het belangrijkste! Opzetten verloopt bij ons meestal niet zo vlekkeloos daarom kiezen wij liever voor een stacaravan. Zo kampeer ik 2015, ik zeg doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.