Huskytocht in Wilder Kaiser: een leuke kennismaking!

Een huskytocht in Wilder Kaiser in Oostenrijk? Dat had blogger Yvonne niet verwacht. Ze schreef al eerder waarom het Oostenrijkse Wilder Kaiser zo’n kindvriendelijke winterbestemming is. Zo heeft Wilder Kaiser een groot aanbod van kindvriendelijke winteractiviteiten. Eén van deze activiteiten is een huskytocht. 

Huskytocht in Wilder Kaiser in Oostenrijk

Ter voorbereiding op onze wintersportvakantie bestudeer ik thuis het uitgebreide activiteitenoverzicht op de website van Wilder Kaiser. ”Dit is leuk, kijk ze bieden zelfs een huskytocht aan!”. ”Wat zijn husky’s mama?”, vraagt mijn kleuter bij het horen van mijn enthousiasme. ”Poolhonden, die heel goed tegen de kou kunnen en heel hard kunnen rennen.” antwoord ik. ”Maar die wonen dan toch op de Noordpool en niet in Oostenrijk?”.

Zelf heb ik ooit eens een sledetocht gemaakt met husky’s in het verre Lapland, niet wetende dat je ook veel dichterbij een huskytocht kan maken. Ik ben erg benieuwd hoe de huskytocht in Oostenrijk is. Ook mijn kleuter wil maar één ding bij het zien van de foto’s op de website: kennismaken met de husky’s in Wilder Kaiser. 

Al meteen een impressie krijgen van een huskytocht in Wilder Kaiser? Bekijk dan het onderstaande filmpje. 

Verzamelpunt van de huskytocht in Wilder Kaiser  

Op donderdag is het zover, om 13 uur melden we ons bij de VVV in Söll, het verzamelpunt voor de huskytocht. Daar aangekomen horen we dat we eerst een kwartiertje moeten wandelen naar de husky’s. Dat is even lastig, want onze kleuter is net in slaap gevallen en we hebben geen wandelwagen mee. Gelukkig kunnen we ook met de auto naar de plek waar de husky’s zijn.

”Aaaahoooooeeee”, we horen de husky’s al van verre. ”Ik hoor Dolfje Weerwolfje” zegt onze slaperige kleuter. Qua geluid zou je inderdaad bijna denken dat het wolven zijn, maar het zijn toch echt husky’s. In de verte komen de andere deelnemers net aangelopen.

In een besneeuwd weiland met uitzicht op de bergen staan zo’n 15 enthousiaste husky’s. Het is een mooi plaatje, de roedel poolhonden in het witte besneeuwde landschap.  

In Wilder Kaiser is het ook mogelijk om een echte huskytocht te maken.
De husky’s zijn van ver al te horen.
De huskytour is een unieke winteractiviteit in Wilder Kaiser.
De huskytour is een unieke winteractiviteit in Wilder Kaiser.

Husky’s knuffelen in Wilder Kaiser 

Als iedereen er is krijgen we eerst uitleg over de husky’s. Deze uitleg is in het Duits, dus voor ons soms best lastig om te verstaan. Na de uitleg van een klein kwartiertje mogen we  de husky’s aaien en knuffelen. In het begin is onze kleuter wat terughoudend maar al gauw heeft hij door dat de enthousiaste husky’s heel lief zijn.

”Wat zijn ze lekker zacht” roept D. uit. Alle husky’s krijgen een knuffel, aai of een grote kus. Er is voldoende tijd om mooie foto’s te nemen of een filmpje te maken. D. kan er maar geen genoeg van krijgen om de husky’s te aaien en te knuffelen. ”Ze zijn zo lief!”

Eerst even met mama voorzichtig de husky’s knuffelen.
Wat een lieve husky’s en wat zijn ze lekker zacht!

De kinderen gaan een rondje in de slee 

Nadat de husky’s uitgebreid zijn geknuffeld, worden ze door de begeleiders aangespannen voor de slee. De husky’s kunnen niet wachten om te gaan rennen. De kinderen mogen nu één voor één in de slee. Het rondje duurt een kleine 5 minuten en gaat heel hard. ”Wow, dat was gaaf!” roept onze kleuter bij terugkomst. Glunderend zit hij in de slee. 

De husky’s worden voor de slee gespannen, tijd voor een ritje.
Even goed vasthouden, voordat ze mogen gaan rennen.
Dat ging hard mama! Mijn kleuter wilde het liefst meteen nog een rondje.

Zelf de huskyslee besturen

Na deze eerste ‘kinderronde’ is er een pauze. De volwassenen krijgen een glaasje warme glühwein en de kinderen warme chocolademelk. Terwijl de kinderen weer mogen knuffelen met de honden, krijgen de volwassenen een uitgebreide uitleg hoe de slee te besturen. 

We krijgen veel informatie en het valt soms niet mee om alles te begrijpen in het Duits. Gelukkig wordt alles goed voorgedaan, vooral het remmen. Na deze uitleg is het zover en gaan we zelf de slee besturen. Eén voor één mogen we een rondje maken door het besneeuwde weiland. Dat gaat (gelukkig) wel een stuk langzamer omdat er minder husky’s staan aangespannen. 

De huskytocht is een leuke activiteit, hoewel het meer een kennismaking is met de husky’s dan echt een uitgebreide huskytour zoals die in Lapland zijn. Desondanks is het knuffelen met de husky’s heel leuk en is het zelf mogen besturen van de slee absoluut een gave ervaring.

Nadat de kinderen zijn geweest is er even een pauze met warme glühwijn.
Daarna krijgen we veel uitleg hoe we zelf de slee moeten besturen.

Huskytocht in Wilder Kaiser: kosten en handig om te weten

De kosten van de 3 uur durende husky tour is met de Wilder Kaiser kaart 30 euro voor zowel volwassenen als kinderen en zonder deze kaart 35 euro (prijspeil 2019). Een drankje is inbegrepen. 

Tijdens de activiteit is veel tijd om met de husky’s te knuffelen. Verder gaan de kinderen een rondje in de slee, dit rondje duurt ongeveer 5 minuten. Daarna mogen de volwassenen de slee zelf besturen en hetzelfde rondje maken als de kinderen. Het rondje gaat door een mooi besneeuw weiland, maar is dus geen uitgebreide tocht zoals in Lapland (dat zijn ook andere prijzen). 

Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan bij één van de VVV-kantoren. Goede (sneeuw)schoenen zijn belangrijk net als warme kleding. Op de website van de Wilder Kaiser kan je meer informatie vinden over deze activiteit en andere activiteiten. Ook vind je hier een overzicht van prijzen en voorwaarden tot deelname. Het is verstandig om vooraf deze informatie te controleren, het is mogelijk dat activiteiten niet elk seizoen worden aangeboden of dat prijzen zijn veranderd.

Vanuit Nederland is Wilder Kaiser zo’n 900 kilometer rijden. 

Ligging skigebied Wilder Kaiser: 

Wist jij dat je in Wilder Kaiser kunt kennismaken met husky’s?

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor wintersport. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met regio Wilder Kaiser. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.