Geboekt: rondreis Denemarken met kinderen

19
298

In de zomer van 2014 maakt Saskia met haar gezin een prachtige rondreis door Zweden. Dat bevalt zo goed, dat ze in de zomer van 2015 een rondreis door Denemarken gaan maken. Daarmee wordt Denemarken het derde Scandinavische land dat de familie op deze manier verkent. In 2008 bezoeken ze namelijk ook al Noorwegen.

Dit blog is geschreven in 2014 en voorzien van een update in 2024.

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een rondreis met kinderen door Denemarken:

Rondreis Denemarken

Wij hebben onze rondreis Denemarken zelf samengesteld. Wil jij ook een rondreis maken maar weet je niet hoe je de reis moet plannen? Dan nemen we je mee in onze werkwijze. In 5 stappen stelden we onze rondreis samen:

  1.  Via Google zoeken we naar toeristische informatie over Denemarken. Ook lezen we vakantiebrochures van reisaanbieders. Wie weet zit er precies tussen wat we zoeken, dat zou helemaal makkelijk zijn.
  2. Op een kaart, ja gewoon een papieren kaart, geven we aan welke bezienswaardigheid waar ligt. We kliederen er allerlei aantekeningen bij, bijvoorbeeld als een bezienswaardigheid altijd op maandag dicht is. Dit kan vast ook in Google Maps, maar ik doe het liever ‘ouderwets’ op papier.
  3. We kiezen op basis van wat we willen zien in welke omgeving we willen overnachten en hoeveel dagen we nodig hebben.
  4. De volgorde van de route wordt bepaald. In Denemarken kiezen we er voor om LEGOLAND Billund aan het einde te bezoeken omdat we dan in het Deense laagseizoen zitten en het daar hopelijk rustiger is.
  5. We zoeken naar geschikte campings of andere overnachtingsmogelijkheden en boeken deze. Soms gaat het boeken moeizaam (help, er bestaan echt accommodaties die niet op mail reageren!) en moeten we op zoek naar een andere plek om te overnachten.

Nieuwsgierig naar onze rondreis Denemarken?

Nieuwsgierig naar het resultaat van al ons speurwerk? Lees hier hoe onze rondreis Denemarken in de zomer van 2015 is geweest.

Vind je zelf een rondreis Denemarken samenstellen en alle accommodaties los boeken te veel gedoe? Er zijn diverse reisorganisaties die complete rondreizen naar Denemarken hebben:

Terug naar onze rondreis Denemarken. We kiezen accommodaties zeven verschillende campings, blijven er twee, drie of vier nachten en gaan heel wat van het land zien. Een eerste indruk van onze rondreis Denemarken is hier te lezen. Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben voor bezienswaardigheden die we niet mogen missen, laat het gerust weten in een reactie onder deze blogpost.

1. Keldby Camping

Op het eiland Møn hebben we onze eerste overnachtingen in Denemarken. We blijven hier twee nachten op Keldby Camping in een kampeerhut van 12 m2. De belangrijkste reden om naar deze camping te gaan, is dat we de krijtrotsen van Møn willen bezoeken. 

Impressie Keldby Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Keldby Camping (bron foto’s: website camping).

Lees hier het blog dat Saskia na afloop van haar rondreis Denemarken schreef over Keldby Camping.

2. Absalon Camping

Absalon Camping is onze uitvalsbasis om Kopenhagen te verkennen. We kopen een KopenhagenCard en gaan de stad bekijken. 600 meter vanaf de camping vertrekt de S-trein, hiermee zijn we in twintig minuten midden in het centrum van Kopenhagen.

Impessie camping Absalon nabij Kopenhagen (bron foto's: website camping).
Impessie camping Absalon nabij Kopenhagen (bron foto’s: website camping).

Lees hier het blog dat Saskia na haar reis schreef over camping Absalon.

3. Hillerød Camping

Na onze dagen in Kopenhagen rijden we een klein stukje noordelijker naar Hillerød. Hier verblijven we drie nachten op Hillerød Camping. De camping ligt middenin de gelijknamige plaats en op loopafstand van kasteel Frederiksborg en de barokke tuinen. Natuurlijk willen we deze bezoeken, maar ook van de rest van dit deel van Denemarken willen we een indruk krijgen. We overnachten in een vijfpersoons hut.

Impressie Hillerod Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Hillerod Camping (bron foto’s: website camping).

Natuurlijk schreef Saskia ook over Hillerod Camping een blog na afloop van haar rondreis Denemarken. Lees hem hier.

4. Grønnehave Strand Camping

Op het eiland Funen verblijven we twee nachten op Grønnehave Strand Camping in Nyborg. De camping ligt direct aan zee, dus bij mooi weer gaan we daar van genieten. Ook willen we het eiland Funen bekijken, de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen is hier geboren. Het eiland wordt de tuin van Denemarken genoemd en ik zag ook al mooie plaatjes van kastelen.

Impressie Gronnehave Strand Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Gronnehave Strand Camping (bron foto’s: website camping).

De strandcamping bleek niet aan het mooiste strand van Denemarken te liggen. Toch hebben Saskia en haar gezin een prima ervaring op Gronnehave Camping.

5. Skyttehusets Camping

Tijd om naar Jutland te gaan, het Deense schiereiland. Onze eerste stop is bij Skyttehusets Camping. We verblijven drie nachten in een kamer, qua voorzieningen en inrichting is deze vergelijkbaar met een eenvoudige kampeerhut. Helaas lopen we er op Jutland tegenaan dat het niet overal mogelijk is om maar een paar nachten in een hut te verblijven. We hebben dus flink moeten speuren naar campings met verhuurmogelijkheden voor een paar dagen die ook nog eens op onze route lagen. Skyttehusets Camping ligt in het Merenhoogland bij Silkeborg. We willen hier gaan kanoën en het stadje Aarhus bekijken.

Impressie Skyttehusets Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Skyttehusets Camping (bron foto’s: website camping).

Skyttehusets Camping: dit is Saskia’s ervaring.

6. Guldager Camping

We vervolgen onze reis naar het noorden van Jutland. Op Guldager Camping blijven we drie nachten in een hut. De camping ligt direct naast natuurreservaat ‘Klein Noorwegen’ en op 900 meter van het strand. Ik wil heel graag naar het noorden om Skagen te bezoeken. Hier vind je twee wandelende duinen die jaarlijks vijftien meter naar het noordoosten ‘wandelen’ en ten noorden van Skagen komen de Noordzee en het Kattegat samen, dat is zichtbaar door het op elkaar botsen van de golven. We gaan hier dus vooral van de natuur genieten.

Impressie Guldager Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Guldager Camping (bron foto’s: website camping).

Saskia vond Guldager Camping een uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van Noord-Jutland.

7. Bjerregaard Camping

De laatste camping alweer. Hier blijven we vier nachten. Vanaf hier gaan we naar LEGOLAND in Billund. Maar ook vikingstad Ribe en de eilanden Romo en/of Fano staan op ons wensenlijstje, net als het fjord waar de camping vlakbij ligt.

Impressie Bjerregaard Camping (bron foto's: website camping).
Impressie Bjerregaard Camping (bron foto’s: website camping).

De laatste stop tijdens de rondreis Denemarken: Bjerregaard Camping.

Kosten rondreis Denemarken

Een indicatie van de kosten voor onze rondreis Denemarken, waarbij we overnachten in kampeerhutten:

  • 2 nachten Keldby Camping: 150 euro
  • 3 nachten Absalon Camping: 306 euro
  • 3 nachten Hillerod Camping: 232 euro
  • 2 nachten Gronnehave Strand Camping: 132 euro
  • 3 nachten Skyttehusets Camping: 225 euro
  • 3 nachten Guldager Camping: 222 euro
  • 4 nachten Bjerregaard Camping: 308 euro

Totaal voor de overnachtingen: 1575 euro. Dit is een prijsindicatie gebaseerd op de reis die Saskia in 2014 maakte. Kijk voor actuele prijzen op de websites van de campings, of lees onze blogs over deze campings, daarin zijn de prijzen van 2020 verwerkt.

Twee andere grote uitgaven zijn de KopenhagenCard en Legoland. Met de KopenhagenCard kunnen we gebruik maken van het openbaar vervoer en tal van musea bezoeken. Voor Legoland is er in de Legobrochure een kortingsbon te vinden voor gratis entree voor kinderen. 

Overige uitgaven zullen bestaan uit lagere entreeprijzen (bijvoorbeeld een keer een kasteel bezoeken), een ferry en/of brug met tol en onze dagelijkse boodschappen. We gaan ook veel de natuur in, dat is meestal gratis.

Wat zijn jouw plannen voor de zomervakantie? En maak je ook vooraf een inschatting van de kosten?

Ontdek de leukste reisaanbieders voor een rondreis met kinderen door Denemarken:

Rondreis Denemarken

"De

Meer lezen

Over Denemarken hebben we inmiddels een heleboel geschreven. Klik & kijk hier voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

19 REACTIES

  1. Toen ik de titel zag, wilde ik zeggen: de Reismachine! Maar je had het zelf ook al ontdekt! Wat een heerlijk vooruitzicht zeg. En Denemarken… Lijkt mij erg gaaf!

  2. Haha! Grappig, toen ik dit voor het eerst las, kon ik nog geen dorp plaatsen (ok, Kopenhagen), nu des te beter, grappig, jullie doen het andersom. En wij slaan Mon over, maar gaan naar Lolland. Dus misschien kunnen we er alsnog komen. Ik vind het ook echt leuk om te lezen hoe jullie je rondreis samenstellen. Dat merengebied rond Silkeborg zien we ook niet (of beperkt).

  3. Ook wij hebben het plan om naar Denemarken te gaan. Normaal plan ik een redelijk kant en klare reis, maar die is niet meer beschikbaar voor de data die we willen. Zo kwam ik op jouw verhaal uit. Maar…..hoe pak ik het boeken van die campings het beste aan ? Veel pagina’s worden niet vertaald en mijn Deens is niet goed. En plan je het camping voor camping? Niet dat we zometeen op 1 camping terecht kunnen en de rest vol geboekt is. Is er ook een website, een soort booking.com maar dan voor campings? Je ziet, een hoop vragen. Hoop dat je me verder kan helpen ☺️

    • We spreken ook geen Deens ;-). Ik gebruikte Google Translate en we hebben heel erg op tijd geboekt omdat we zeker wilden zijn van plekken op de campings van onze voorkeur en/of dat we nog tijd hadden om een alternatief te vinden. Op dit moment zal het wel lastiger worden… Gaan jullie met een eigen kampeermiddel of ga je accommodaties huren? Met een eigen kampeermiddel is het meestal makkelijker om kort van tevoren een plekje te vinden. Je zou ook eens kunnen bellen met Buroscanbrit.nl, wij hebben goede ervaringen met hen. Wie weet kunnen ze je helpen. Er is helaas geen booking.com voor campings, maar sommige campings hebben wel hun verhuuraccommodaties op Booking.com staan.
      Ben benieuwd of het gaat lukken! Laat je het weten?

  4. Hallo allemaal
    wij wonen in België en gaan deze zomervakantie ook naar Denemarken (vandaar dat ik via surfen op deze site terechtkwam 😉
    Even een vraagje: ik zag in één van de voorgaande reacties een link naar een Be Happy Pass. Ik dacht dat je die alleen kon krijgen als je in één van de accomodaties van Legoland verbleef (of iets waar zij mee samenwerken). Werkt het om dat gewoon af te printen en mee te nemen? Er staan een aantal dingen tussen die we met de kinderen wel van plan waren te doen (bv. Grivskud zoo, Ribe en visserijmuseum te Esbjerg).
    Wij verblijven op 1 plaats in west-Jutland.
    Uitstapjes die wij van plan zijn met de kinderen (misschien ook iets voor jullie?):
    * Labyrinthia (in België is er zo een labyrinth in een maïsveld elke zomer en daar zijn we vorig jaar naartoe geweest. De kinderen vonden dat heel erg plezant, vandaar …)

    * Wow park (klimmen en klauteren in een bos)

    * Adventure park (vooral voetbalgolf lijkt ons leuk voor onze voetballer hier in huis 😉

    * Ribe

    * Legoland
    en de dingen die ik hierboven al vermeldde maar waar ik nog meer info over moet opzoeken 😉

    Misschien ook nog nuttig om te delen:
    * een site met info over de prijzen van benzine/diesel (weet wel niet of die up to date zijn …)

    * wat het verkeer betreft vielen er me drie dingen op die anders zijn dan hier in België:
    – overdag moet je rijden met je dimlichten aan
    – de maximumsnelheden: buiten de bebouwde kom 80 km/h en op de autosnelweg 130 km/h.
    – Voorrang: een bord met een omgekeerde oranje Y op een snelweg duidt aan dat het verkeer komende van een oprit voorrang heeft

    Ziezo, ik hoop dat jullie (en wij ook) een hele leuke vakantie beleven! Misschien dat we één van de komende jaren ons ook aan een rondreis wagen met de kinderen in het hoge noorden.

    • Hallo Nancy,

      Dank je wel voor je uitgebreide reactie :-). Leuk dat jullie ook naar Denemarken gaan!

      Ik heb geen idee hoe de Be Happy Pas werkt… Over Labyrinthia staat op KidsErOpUit ook een blog online, dat is inderdaad erg leuk om heen te gaan. Wij willen ook naar Ribe en natuurlijk naar Legoland. Er is echt zoveel te doen in Denemarken, we gaan tijd te kort komen :-).

      Heel veel plezier in Denemarken in ieder geval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.